Doofblind? Kenniscafé voor medewerkers in de zorg

Array
Doofblind? Dat kan toch niet, ik kan nog met je praten!

In Nederland zijn naar schatting 40.000 mensen zowel slechthorend als slechtziend (doofblind). Doofblindheid kent veel nuances, maar wat is het precies? Hoe compenseer je als twee zintuigen minder goed functioneren of ontbreken? En hoe communiceer je? Deze en andere vragen worden donderdag 10 november in Utrecht beantwoord tijdens het gratis Kentalis Kenniscafé ‘Doofblindheid: Dat kan toch niet, ik kan nog met je praten!’

Kentalis Ambulante Zorg in West-Nederland, werkend vanuit Utrecht, Zoetermeer en Amsterdam organiseert dit , in wijkteams en bij gemeenten. Tijdens dit Kentalis Kenniscafé leren en ervaren de deelnemers zelf meer over doofblind zijn, de verschillende vormen – er is al sprake van doofblindheid bij slecht horen én zien – en communicatie.

Accreditatie is aangevraagd bij de NVLF en ABAN. Studiepunten mogen alleen worden toegekend, als de deelnemer het hele programma heeft gevolgd.

Programma

Kenniscafé donderdag 10 november, Vlampijpstraat 78 in Utrecht:

15.30 uur Inloop

16.00 uur Welkom door Carine de Waart, unitmanager Ambulant Zorg regio West

16.05 uur Ervaren doofblindheid

16.50 uur Pauze en netwerkborrel

17.00 uur Workshop Van diagnose tot communicatie

18.00 uur Einde

Aanmelden

Aanmelden voor gratis deelname kan via de aanmeldlink op de website van Kentalis. Het maximaal aantal deelnemers is 30. De inschrijving sluit maandagochtend 7 november, 9.00 uur.

Belangstellenden die donderdag 10 november niet kunnen komen maar wel meer willen weten, kunnen per e-mail ([email protected]) contact opnemen voor een gratis presentatie op locatie.

Bron: Kentalis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen