Een avond om je grootste angsten recht in de ogen te kijken

Op dinsdagavond 29 november organiseert de Angst Dwang en Fobiestichting een bijzondere avond in Driebergen, met als thema: Angst neemt de regie. De avond begint met de theatervoorstelling ANGST van het theatergezelschap PodiumT, die als basis dient voor een goed gesprek na de pauze, met de toonaangevende deskundigen Ton van Balkom en Else de Haan.
Een op de 4 mensen heeft minstens een keer in het leven last van overmatige angst, met alle nare gevolgen van dien. Dat kan een specifieke fobie zijn, zoals pleinvrees, of smetvrees, maar ook een brede sociale angst. Het is vaak een sluipend proces wat maakt dat mensen geïsoleerd raken en klachten krijgen als dwang, hyperventilatie en zelfs kan het leiden tot depressie. De voorstelling ANGST brengt op indringende wijze in beeld hoe angst de regie kan nemen in het dagelijks leven.

Discussieprogramma

Na de pauze is het tijd voor discussie. De gesprekspartners in ANGST neemt de regie zijn niet de minsten: Ton van Balkom is hoogleraar psychiatrie en voorzitter van de werkgroep die de nieuwe zorgstandaard Angst opstelt. Else de Haan is psycholoog & psychotherapeut, bijzonder hoogleraar cognitieve gedragstherapie bij kinderen en adolescenten, voorzitter van de ADF stichting en bij het brede publiek bekend als de begeleidster en expert bij het RTL 5 programma ‘Levenslang met Dwang’. Samen met deze experts gaat het publiek in op vragen als: hoe kan je ondanks je angst werken aan je klachten? Hoe neem je de regie en waarom is dat belangrijk?

Angst neemt de regie vindt plaats in Champ’Aubert in Driebergen en begint om 19:30 uur. De toegang is  € 5-, voor ADF-leden en € 15,- voor niet-leden, incl. pauzedrankje. Alle informatie is te vinden op de website van de ADF stichting: www.adfstichting.nl.

Bron: ADF Stichting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen