Orthopedisch chirurg Eygendaal verzorgt Guildal memorial lecture

De Danish Orthopaedic Society erkent haar hiermee als internationaal toonaangevend orthopedisch chirurg

Op vrijdag 28 oktober 2016 heeft Denise Eygendaal, orthopedisch chirurg in Amphia, de Guildal memorial lecture mogen verzorgen in Kopenhagen. Het verzorgen van deze lezing is een onderscheiding die is voorbehouden aan een select gezelschap. De Deense orthopedische vereniging is in 1976 gestart met de Guildal Memorial Lectures. Eygendaal is de eerste Nederlands orthopedisch chirurg die is toegevoegd aan deze erelijst. Zij ontvangt deze erkenning voor haar wetenschappelijk werk op het gebied van de elleboog.

Toparts

Eygendaal is dé elleboogspecialist binnen de orthopedie. Ze heeft veel energie gestoken in het opzetten van landelijke nascholing over de diagnostiek en de behandeling van aandoeningen rond de elleboog. Daarnaast geeft ze veel cursussen en lezingen in binnen- en buitenland. Ook andere orthopeden sturen vaak patiënten naar haar door. Ze behandelt veel topsporters en heeft samen met de tennis- en turnbond richtlijnen opgesteld voor maximale belasting van jonge sporters. Ze is daarnaast nationaal gedelegeerde van de Europese Vereniging voor Schouder- en Elleboogchirurgie.

Uitmuntend wetenschappelijk werk

In 2013 ontving ze de Anna Prijs voor uitmuntend wetenschappelijk werk en de bijbehorende opleidingsfuncties op het gebied van de elleboog. Haar collega’s roemen haar om haar enorme kennis en gedrevenheid. Dit heeft ertoe geleid dat zij in 2014 werd verkozen tot Toparts. Op 1 maart 2016 werd zij benoemd tot bijzonder hoogleraar Orthopedie. Deze benoeming heeft zij gekregen aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Op 2 november 2016 zal zij haar hoogleraarsambt officieel aanvaarden door het uitspreken van haar rede ‘De elleboog: exclusief, effectief en essentieel’.

Beveiligd verzenden

Amphia start in 2016 met het beveiligd verzenden van alle uitgaande e-mails. Dat gebeurt met KPN Secure Mail. Het beveiligd verzenden van e-mail kan gevolgen hebben voor u als ontvanger. Op de website www.renwbr.nl/projecten/beveiligde-e-mail/ leest u hoe u zich hier op kunt voorbereiden. Het project ‘beveiligde e-mails’ wordt in fasen uitgevoerd. Amphia doet dat tegelijk met andere West-Brabantse zorgaanbieders. Met het beveiligd versturen van e-mails wordt door deze zorgaanbieders voldaan aan wettelijke regelgeving.

Bron: Amphia

Recente artikelen