Drie vrouwelijke hoogleraren benoemd in kader diversiteitsbeleid van Tilburg University

Array

De Tilburg School of Humanities heeft drie vrouwelijke hoogleraren benoemd in het kader van het Philip Eijlander Diversity Program. Dit programma stelt extra fondsen ter beschikking om getalenteerde vrouwen aan te trekken of te bevorderen tot hoogleraar of universitair hoofddocent. Dr. Jenny Slatman wordt benoemd op de leerstoel Medical Humanities, prof. dr. Maureen Sie op de leerstoel Philosophy of Moral Agency en dr. Juliette Schaafsma op de leerstoel Cultures in Interaction: Conflict and Reconciliation. Meer benoemingen bij andere faculteiten volgen.

Het Philip Eijlander Diversity Programma (vernoemd naar de vorige rector prof. dr. Philip Eijlander) heeft tot doel de sterke ondervertegenwoordiging van vrouwen op hoge posities aan te pakken. Het gaat om twaalf extra functies naast de reguliere posities op de vijf faculteiten.

Jenny Slatman

Filosofe Jenny Slatman (1969) is universitair hoofddocent aan Maastricht University, waar ze een onderzoeksgroep ‘Bodily Integrity of Blemished Bodies’ leidt, gefinancierd met een Vidi beurs. Zij combineert wijsgerige antropologie met cultuurwetenschap en wil medical humanities verder uitbouwen bij het Department of Culture Sciences. Zij zal ook een bijdrage gaan leveren aan de vormgeving van het University College Tilburg. Slatman wordt per 1 januari 2017 benoemd.

Maureen Sie

Maureen Sie (1966) leidde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam een Vidi-groep die onderzoek deed naar vooronderstellingen en implicaties van onderzoek naar moreel handelen in de gedrags-, cognitie- en neurowetenschappen. Ze is tevens bijzonder hoogleraar wijsgerige antropologie en de grondslagen van het Humanisme, in Leiden benoemd door de Stichting Socrates. Zij nam actief deel aan het publieke debat over vrije wil, ook in relatie tot het schoolvak filosofie. Vanaf 1 januari 2017 is zij voorzitter van het bestuur van de Internationale School Voor Wijsbegeerte te Leusden. Haar benoeming als hoogleraar bij het Departement Philosophy gaat in op 1 maart 2017.

Juliette Schaafsma

Dr. Juliette Schaafsma (1974) is momenteel universitair hoofddocent bij TSH. Ze ontving dit jaar een prestigieuze Consolidator Grant van de European Research Council voor een vijfjarig onderzoeksproject naar Political Apologies across Cultures, dat 15 landen beslaat. Haar innovatieve en interdisciplinaire onderzoek betreft sociaal relevante onderwerpen als uitsluiting, polarisering en verzoening. Daarnaast houdt ze zich bezig met onderzoekethiek en datamanagement. Ze wordt benoemd op de leerstoel Cultures in Interaction: Conflict and Reconciliation aan het Departement of Communication and Information Sciences. Haar benoeming gaat in op 1 november 2016.

Bron: Tilburg University

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen