Nieuwe ontwikkelingen borstkanker

Array
Publieksacademie 14 november: nieuwe ontwikkelingen borstkanker

In Isala komen jaarlijks ongeveer 1.700 vrouwen op de Mammapolikliniek voor onderzoek naar een afwijking in de borst. Daarvan krijgen ongeveer 450 vrouwen de diagnose borstkanker of het voorstadium van borstkanker. Chirurg-oncoloog Eva Noorda en radiotherapeut-oncoloog Ellen Roeloffzen: ‘De ontwikkelingen van borstkankerzorg gaan heel snel en de behandelmogelijkheden kunnen voor iedere patiënt anders zijn. Om behandeling op maat en volgens de laatste inzichten mogelijk te maken, zetten we ons dagelijks in met ons toegewijde multidisciplinaire team.’ Meer hierover tijdens de Publieksacademie op 14 november. Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl.

De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen via theaterkassa De Spiegel of theaterkassa Schouwburg Odeon. Online via www.zwolsetheaters.nl (€ 3,25 servicekosten per reservering). De lezing is thuis ook te volgen via de webstream op www.facebook.com/isalazwolle. Met #IPA16 kunnen ook vragen via Facebook en Twitter worden gesteld.

Sprekers

De sprekers op deze avond zijn chirurg-oncoloog Eva Noorda en radiotherapeut-oncoloog Ellen Roeloffzen. Beide werken in Isala Oncologisch centrum en zijn in de dagelijkse praktijk betrokken bij zorg rondom borstkanker. Tijdens de lezing blikken de sprekers terug op borstkankerzorg een aantal jaren geleden en op borstkankerzorg nu. In de lobby staan vertegenwoordigers van nazorgcentrum IntermeZZo en Borstkankervereniging Nederland.

Partners

Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Isala Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in Schouwburg Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Meppeler Courant, Zwolse Theaters en Isala Academie. Isala Diaconessenhuis verzorgt vier keer per jaar een Publieksacademie in het ziekenhuis te Meppel.

Bron: Isala

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen