Jaarverslag Nationaal Preventie Mechanisme (NPM) 2015 verschenen

0
638

Het Nederlandse Nationale Preventie Mechanisme (NPM) concludeert in haar jaarverslag over 2015 dat de rechten van mensen die in hun vrijheid zijn beperkt over het algemeen worden gerespecteerd in Nederland. Dit blijkt uit NPM-toezicht en -advies waarin de thema’s reorganisatie gevangeniswezen, terugdringen vrijheidsbeperking in de zorg, visiteren jeugdigen in justitiële jeugdinrichtingen en vrijheidsbeperking in de jeugdhulp centraal stonden.

Het jaarverslag van het NPM (pdf-bestand 270 kB) is een gebundeld jaarverslag van de deelnemers aan en toehoorders in het NPM-netwerk, waaronder de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De Inspectie Veiligheid en Justitie (IVenJ) is coördinator van het netwerk. Zie ook deze uitleg over het NPM op onze website.

Bron: IGZ

Vorig artikelEffect hormonen op bloedstolling
Volgend artikelDreigend tekort reumamedicijn sulfasalazine
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.