Nieuwe opleiding op het gebied van infectiepreventie en hygiëne in ziekenhuizen

Array

Vanaf november 2016 start ISS Facility Services in samenwerking met SVS Opleidingen een opleidingstraject voor hun leidinggevenden en uitvoerende medewerkers in de gezondheidszorg. De opleiding richt zich op infectiepreventie en hygiëne vanuit het principe ‘Van reactieve interventie naar proactieve preventie’. Hiermee wil ISS als eerste facilitaire dienstverlener in Nederland actief bijdragen aan het terugbrengen van het aantal ziekenhuisinfecties.

Persoonlijk ontwikkelplan voor alle medewerkers
De opleiding gaat verder dan de huidige opleidingen: met name de meting en de toetsing van leeractiviteiten vormen een belangrijk onderdeel van het opleidingsconcept. De combinatie van theorie, praktijk, e-learning, de diplomering en jaarlijkse certificering zorgen ervoor dat de medewerkers worden meegenomen in een continue proces van leren en ontwikkelen in een dynamische leeromgeving.
ISS Cure & Care
Jeffrey Kriele, Hygiënemanager ISS Cure & Care, vertelt: ‘’Met deze unieke opleiding zullen we onze medewerkers motiveren en stimuleren om vanuit intrinsieke motivatie een bijdrage te laten leveren aan het terugbrengen van ziekenhuisinfecties. Het gaat daarbij om gedrag en een gevoel van trots. Onze medewerkers leveren elk een individuele bijdrage aan de doelstellingen van ISS én van de klant: zij maken niet alleen het ziekenhuis schoon. Zij zorgen er vooral voor dat meneer Jansen snel naar huis mag omdat hij weer beter is.”
SVS
Gert de Graaf, Manager Marketing & Sales SVS-Opleidingen: “SVS zet samen met ISS als eerste binnen de branche de stap naar permanente ontwikkeling van medewerkers binnen de gezondheidszorg. Eenmalig opleiden heeft plaats gemaakt voor een systeem van leren en ontwikkelen waarmee kwaliteit van medewerkers en dienstverlening continue kan worden geborgd en verbeterd. Uitgangspunt in het opleidingsprogramma is tevens een diepere en bredere kennis van gezondheidsrisico’s in een specifieke omgeving als onder andere een patiëntenkamer, isolatiekamer en OK. Met dit programma leggen ISS Cure & Care en SVS de lat hoger voor het opleiden van medewerkers werkzaam in de zorg.”
Alle managers zullen in januari 2017 hun certificaat ontvangen. Daarmee zijn zij de eerste leidinggevenden in Nederland die een werkelijke bijdrage gaan leveren aan de hygiënedoelstellingen in de gezondheidszorg.
Bron: ISS Facility Services
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen