TEAMHartvrienden app brengt jongeren met hartaandoening samen

Nadine (13): “Ik voel mij minder eenzaam en heb nu al meer vrienden.”

Met meer dan 400 aanwezigen werd gisteren tijdens het Hartvrienden event de TEAMHartvrienden app voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een hartaandoening in het Archeon gelanceerd. De app is tot stand gekomen door een samenwerking met het KPN  Mooiste Contact Fonds.

De 13-jarige Nadine is één van de 9.000 jongeren tussen de 12 en 18 jaar in Nederland met een hartaandoening. Dankzij verbeterde medische wetenschap wordt 85% van deze jongeren volwassen. Een hartaandoening heeft enorme impact op het leven van deze jongeren. Niet je zware tas met schoolboeken van het ene lokaal naar het andere lokaal kunnen dragen. Steeds opnieuw moeten uitleggen dat je niet aan alle (sportieve) activiteiten mee kan doen. Aan het uiterlijk van deze jongeren is niets te zien en dat zorgt voor veel onbegrip. Jongeren voelen zich daardoor vaak eenzaam en hebben moeite om aansluiting te vinden bij gezonde leeftijdsgenoten. Nadine: “Gelukkig hebben we nu de TEAMHartvrienden app waarin we met elkaar tips kunnen delen en verhalen kunnen vertellen. Dat is heel fijn en het is ook hartstikke leuk om te doen. Ik voel mij minder eenzaam en heb nu al veel meer vrienden.”

Hartvrienden

De app valt onder het programma Hartvrienden (www.hartstichting.nl/hartvrienden). Hartvrienden biedt betrouwbare informatie en helpt kinderen en hun omgeving te leren leven met hun hartaandoening. Met het onderdeel TEAMHartvrienden geeft de Hartstichting jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een hartaandoening informatie, begrip en steun in een belangrijke fase in hun leven. Binnen de app worden o.a. ervaringen uitgewisseld, blogs en vlogs geschreven. Verder kunnen vragen gesteld worden aan bekende experts, waaronder Sanderijn van der Doef (seksuoloog), een gezondheids- en jongerencoach. Daarnaast is er een kennisbank beschikbaar waarachter grondinformatie over de desbetreffende aandoening te vinden is.

Contact

Met de app kunnen de jongeren op een laagdrempelige manier binnen een beveiligd en vertrouwd online platform met elkaar in contact komen, ervaringen delen en begrip krijgen van hun omgeving voor hun situatie. “Contact leidt tot meer begrip, respect en zelfvertrouwen. En dat is precies wat deze jongeren nodig hebben: laten zien wie ze zijn”, aldus Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. “Wij zijn apetrots dat deze app er is!”, vertelt Mark Versteegen, directeur KPN Mooiste Contact Fonds. “Hiermee verbinden we duizenden jongeren met een hartafwijking met elkaar en met de samenleving. Overigens is de techniek zo gebouwd dat het denkbaar is dat deze in de toekomst en uiteraard in overleg met de Hartstichting ook ingezet kan worden voor andere kwetsbare groepen.”

Tijdens het Hartvrienden event waren diverse BN-ers aanwezig om samen met de jongeren tijdens workshops aan de slag te gaan. Zo gaven GTST-acteur Ferri Somogyi (ambassadeur van TEAMHartvrienden), online influencer Colin Wijnholds (eigenaar YouTube-kanaal KOOLEIN), presentatrice Evelien Bosch en Checkpoints Carlijn en Sem workshops over vloggen, acteren en presenteren.

In de video (hier link https://www.hartstichting.nl/hartvrienden/team-hartvrienden) vertelt Nadine hoe fijn het is om de TEAMHartvrienden app te gebruiken.

Bron: Hartstichting

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen