Dialoog over de toekomst van de zorg

Conference Community of Future Care

Dinsdag 15 november organiseert ROC Midden Nederland een conferentie over de toekomst van de zorg. De vraag in de zorg verandert in een hoog tempo, evenals de vraag naar anders geschoolden. ROC Midden Nederland voert het gesprek hierover in de regio met relevante partijen uit de zorg en het onderwijs om zo een structurele dialoog te starten.

Tijdens deze Conference Community of Future Care zijn studenten en leerlingen van ROC Midden Nederland, het vmbo en het  hbo aanwezig om kennis te maken met hun toekomstige werkgever. De conferentie vindt plaats in de Winkel van Sinkel in Utrecht, tussen 12.00 – 17.30 uur.

Inhoud programma

Tijdens de conferentie nemen keynote-sprekers als Peter Heshof, tijdsgeestwatcher, Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur Prinses Maxima Center en Margriet Sitskoorn, hoogleraar Klinische Neuropsychologie de bezoekers mee om een kijkje te nemen in de toekomst van de zorg. Daarnaast zijn er diverse sessies, inspirerend of verdiepend, waar vanuit diverse invalshoeken gekeken wordt naar de zorg van de toekomst. Bekijk het volledige programma.

 

De zorg verandert

Er is sprake van nieuwe zorg en nieuwe zorgberoepen. Technologie speelt een steeds grotere rol en de digitalisering heeft een vogelvlucht genomen. Dat vraagt om een andere kijk op organisatieprocessen in de zorg en om personeel wat hiermee uit de voeten kan en hun beroep kan blijven uitoefenen.

1+1=3

Ebby Pelsma en Rene Gelens, directeuren Gezondheidszorgcolleges Amersfoort en Utrecht: “De Future Care conferentie is de plek waar we onze expertise, ideeën en beelden delen over onderwijs en zorg in de toekomst. Samen vormen we een gemeenschap waar 1+1 3 is. Waar we elkaar inspireren en versterken. Waar studenten hun toekomstige werkgevers ontmoeten en kunnen meedenken over de zorgvraagstukken van morgen. Future Care is de start van een continue dialoog, zodat we tijdig kunnen inspelen op alle veranderingen en ontwikkelingen in de zorg, door middel van een andere kijk op organisatieprocessen en anders geschoold personeel.”

Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur: ‘We zijn als school succesvol als de zorgwerkgevers zeggen dat ze het liefst medewerkers hebben die bij ons zijn opgeleid. Wij gaan met de werkgevers in gesprek om te horen wat weer nodig is om dit succes te realiseren’.

Voor meer informatie over het programma en om u aan te melden zie: www.futurecare.rocmn.nl 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen