HackAMSterdam – 19 & 20 november – Uitdaging MS hacken

Knappe koppen uit Europa hacken de uitdagingen van mensen met MS
Op zaterdag 19 en zondag 20 november zal de HackAMSterdam plaatsvinden in de B. Amsterdam. Dit initiatief van Sanofi Genzyme is het eerste Europese MS Hackevent. Gedurende 36 uur krijgen knappe koppen uit Europa de mogelijkheid om uitdagingen te hacken waar mensen met Multiple Sclerose (MS) dagelijks mee worden geconfronteerd: blaascontrole, koude voeten en mobiliteit. De deelnemers werken in teams van 3 tot 5 personen 36 uur lang in verschillende sessies. Aan het einde van het evenement wordt één team tot winnaar gekozen door de deelnemers. Zij krijgen een bedrag van € 3.000.- om hun idee verder uit te werken. Alle ideeën die tijdens de HackAMSterdam worden gegenereerd, kunnen worden ingediend op website The World vs. MS en maken kans op een toelage van € 100.000,- en professionele begeleiding om het idee daadwerkelijk tot uitvoering te brengen.

Dit zijn de uitdagingen die de teams gaan hacken:
Uitdaging 1: Blaascontrole
Mensen met MS verliezen soms de controle over hun blaas en zijn hierdoor niet in staat om op tijd hun blaas te legen. Dit kan zorgen voor vervelende situaties, wat een flinke impact kan hebben op de eigenwaarde.
 
Uitdaging 2: Koude voeten
Sommige mensen met MS hebben veel last van koude voeten. En door het constante gevoel van koude voeten, trekt de kou door naar de rest van het lichaam.
 
Uitdaging 3: Mobiliteit
Zo’n 70-80% van mensen met MS heeft moeite met lopen. Vermoeidheid, maar vooral het gebrek aan evenwicht zorgt voor problemen. Dit maakt ze onzeker en angstig en geeft ze het gevoel afhankelijk te zijn van anderen.
Over The World vs.MS
HackAMSterdam is onderdeel van The World vs.MS (TWvsMS). The World vs.MS is een internationaal initiatief van Sanofi Genzyme om het leven te verbeteren van mensen met multiple sclerose (MS) en de mensen die hen ondersteunen. De missie van TWvsMS is om hun dagelijkse leven te verbeteren door hun uitdagingen te begrijpen, mensen met elkaar te verbinden en te blijven innoveren.

 

Bron: Sanofi en Sanofi Genzyme

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen