Kwart auto helpt bij het (opnieuw) leren sturen en schakelen

Array

In Revalidatiecentrum Tolbrug, onderdeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, is vandaag een ‘kwart auto’ in gebruik genomen. De auto is bedoeld voor een specifieke groep revalidanten, bestaande uit bijvoorbeeld amputatiepatiënten en mensen met aandoeningen aan de enkels en knieën. Op deze manier kunnen zij (opnieuw) leren sturen, schakelen en de pedalen bedienen.

De kwart auto heeft een verstelbare stoel, deur, veiligheidsgordel en dashboard. Het stuur draait zoals bij een ‘gewone auto’ en is uitgerust met ruitenwisser- en knipperlichtbediening. Ook de drie pedalen, versnellingspook en handrem voelen ‘net als echt’ aan.

Kwart auto

De auto komt op een verrijdbaar onderstel te staan en is daardoor op diverse plekken in het ziekenhuis in te zetten. Naast amputatiepatiënten en mensen met aandoeningen aan de enkels en knieën, gaan ook andere orthopedie- en multitraumapatiënten gebruikmaken van de kwart auto. Ook is deze geschikt voor patiënten die herstellen van een herseninfarct of hersenbloeding.

De kwart auto is mogelijk gemaakt door de Bossche bedrijven Carlux (schadebedrijf) en Van den Udenhout (autodealer). De Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis speelde eveneens een actieve rol in dit project.

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen