Week tegen Kindermishandeling: kijk niet weg!

Array

Kijk niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling. Deze oproep doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik met de online campagne `Ik kijk niet weg`, in de Week tegen Kindermishandeling, die vandaag begint.
Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om voor hem of haar de cirkel van geweld te doorbreken, waardoor het leven voorgoed kan veranderen, dus kijk niet weg! In de Week tegen Kindermishandeling doet de Taskforce een extra beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling.

Campagne #ikkijknietweg

Bij de start op maandag 14 november presenteert de Taskforce haar eindrapportage met daarin een advies om het aantal mishandelde kinderen (ieder jaar 119.000) fors terug te dringen. Vandaag start de Taskforce ook de campagne #ikkijknietweg.

De actieweek start met een 360 gradenYouTube-film waarin twee scènes zich tegelijkertijd afspelen voor de kijker. In de loop van de dag vindt u hier de link naar de film.
Ruim 20 prominenten uit entertainment, politiek en sport – zoals Ruben Nicolai, Isa Hoes, Kim Feenstra, Danny Blind en fractievoorzitters van politieke partijen – hebben zich zichtbaar verbonden aan de online-campagne.

Bron: VNG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen