Spaarne Gasthuis algemene winnaar Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen’

Array

Het Spaarne Gasthuis is dit jaar geëindigd als één van de algemene winnaars op de lijst van Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen 2016’. Zowel Haarlem als Hoofddorp behaalden de hoogst mogelijke score en zijn in het onderzoek in de top vijf geëindigd.
Beide locaties presteren net als voorafgaande jaren maximaal als het gaat om patiëntgerichtheid. Dit jaar is ook de maximale score voor ‘beste medische zorg’ behaald door beide locaties.

Bolletjes

De eindscore op Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen’ is gebaseerd op subscores voor medische zorg en patiëntgerichtheid. In totaal zijn er 89 algemene ziekenhuizen onder de loep genomen. De prestaties van ziekenhuizen worden hierbij uitgedrukt in bolletjes (minimaal 1 en maximaal 4). Zowel Haarlem als Hoofddorp scoren maximaal met 4 bolletjes voor Patiëntgerichtheid en Medische zorg.

Prachtig resultaat

Peter van Barneveld, voorzitter raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis: ‘Het is een prachtig resultaat. Zeker omdat wij nu al een aantal jaar op rij hoog op de Elsevier lijst staan. De patiënt staat bij ons centraal en dat zie je terug in de hoge score voor patiëntgerichtheid. Dat wij dit jaar ook de maximale score behalen op medische zorg is een enorme stimulans omdat wij doorlopend werken aan de verbetering van kwaliteit en veiligheid. De afgelopen periode hebben medewerkers hard gewerkt aan verhuizingen van afdelingen en het formeren van nieuwe teams als laatste staartje van de fusie vorig jaar. Dat we tegelijkertijd de zorg op een hoog niveau hebben kunnen houden, is vooral te danken aan de inzet en enorme betrokkenheid van onze medewerkers.’

Over het onderzoek

Voor het onderzoek zijn openbare, feitelijke gegevens gebruikt die de ziekenhuizen verplicht aanleveren bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland aangevuld met zogeheten ‘volumenormen’ voor operaties. Dat zijn minimumnormen die wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten aanhouden voor het aantal operaties dat een ziekenhuis moet verrichten.

Bron: het Spaarne Gasthuis
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen