(Ex)kankerpatiënten moeten ook een goede levensverzekering kunnen afsluiten

Array
Actie voor goede levensverzekering voor (ex)kankerpatiënten

(Ex)kankerpatiënten hebben vaak grote problemen bij het afsluiten van een overlijdensriscoverzekering (ORV). Deze is meestal nodig voor een hypotheek bij de aanschaf van een nieuwe woning. Geregeld krijgen zij geen, moeilijk of tegen een erg hoge premie een voorstel voor zo’n verzekering. Om hen te helpen in het ondoorzichtige acceptatieproces van verzekeraars, is NFK, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, een campagne gestart. De website van deze actie vindt u onder www.kankerenverzekeren.nl.

Maatwerkroute of zelf doen

(Ex)patiënten kunnen bij een ORV kiezen voor twee opties: 1. een overlijdensrisicoverzekering op maat afsluiten, die ontwikkeld is met Independer, speciaal voor mensen die kanker hebben gehad, of 2. Zelf tijdig en goed geïnformeerd aan de slag gaan, waarvoor een veelheid aan adviezen is samengebracht om dit verstandig te kunnen doen. Dit laatste is met name gericht op patiënten die langer dan vijf jaar geleden behandeld zijn voor kanker en bij wie de prognoses goed zijn.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen