Resultaatsturing sociaal domein

Nieuwe methode voor resultaatsturing sociaal domein rgelanceerd

Op 1 december 2016 lanceren Adjust en MediQuest gezamenlijk tijdens het symposium “Sturing in het sociaal domein: samen op weg naar resultaat!” de Roadmap Resultaatsturing. De Roadmap Resultaatsturing is een methode die gemeenten ondersteunt bij de ontwikkeling van hun visie en aanpak rondom het meten van kwaliteit van zorg en ondersteuning. Tripartiete samenwerking tussen gemeente, aanbieders van zorg en ondersteuning en inwoners is hierin het vertrekpunt.

De Roadmap Resultaatsturing levert resultaat op drie vlakken. Een gemeente krijgt concrete kwaliteitsindicatoren in handen om het effect van het Jeugd- en WMO-beleid te meten en sturen. Aanbieders van zorg en ondersteuning krijgen kortcylisch inzicht in de ervaring van inwoners, waarmee zij hun zorgaanbod sneller kunnen evalueren en bijstellen. En inwoners krijgen de beschikking over een duidelijk overzicht van het zorgaanbod, met heldere informatie over kwaliteit en kosten. Dit geeft inwoners de mogelijkheid om zelfredzamer te zijn en eigen regie te voeren over de zorg en ondersteuning die zij ontvangen.

Gezamenlijke missie

De samenwerking tussen inkoopadviesbureau Adjust en onderzoeksbureau MediQuest is gebaseerd op een gezamenlijke missie. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat inzicht in kwaliteit dé sleutel is tot zorg en ondersteuning van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Meer inzicht leidt tot een betere en onderbouwde keuze voor gepaste zorg, en brengt uiteindelijk de eigen regie voor de inwoner binnen handbereik.

Tijdens het symposium “Sturing in het sociaal domein: samen op weg naar resultaat!” krijgen gemeenten inspiratie voor resultaatsturing en worden zij door de diverse stappen van de Roadmap Resultaatsturing geleid.

Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.sociaalresultaat.nl/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen