Koning Willem- Alexander bezoekt vandaag COC Nederland

Array

Vandaag brengt zijne majesteit Koning Willem-Alexander een bezoek aan COC Nederland ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum. Het COC is vereerd, net als de mensen waarmee de Koning dinsdag in gesprek gaat.

“Voor scholieren die nog in de kast zitten is het gewoon heel fijn om te weten dat zelfs de koning achter je staat als je LHBTI bent”, zegt Nick. Hij begon een Gay-Straight Alliance op zijn mbo-school en is actief bij COC’s jongerenorganisatie Expreszo en Jong&Out.

“Ik vind het heel mooi dat de koning zich op deze wijze inzet voor gelijkheid”, zegt Souad, één van de initiatiefnemers van de Marokkaanse boot bij de Amsterdam Gay Pride 2016. “Ik hoop dat Marokko dit voorbeeld volgt en een einde maakt aan de strafbaarheid van homoseksualiteit.”

“Er is tijdens mijn leven zoveel veranderd”, zegt de 84-jarige Gerda. “Toen ik opgroeide was homoseksualiteit nog een groot taboe en nu komt de koning op bezoek bij het COC.” Gerda zal tijdens het bezoek met de Koning spreken over haar activiteiten voor LHBTI-ouderen in Friesland.

Ook in de sociale media zijn de reacties op het bezoek heel positief. “Geweldig nieuws!!”, schrijft Michiel, en Tobias: “Heel bijzonder dit!” Robert noemt het ‘een heel mooi gebaar’ en Jos schrijft: “Niet verwacht dat ik me hierdoor zo gesteund zou voelen, de symbolische waarde is heel groot.”

Bron: COC NL Foto: RVD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen