Spaans hackteam wint met plas-app voor mensen met MS HackAMSterdam

0
717

Het team wint €3.000,- met slimme plas-app ‘Wee Rush’

Team Cuesta uit Spanje won dit weekend € 3.000.- tijdens de HackAMSterdam. Zij bedachten een slimme plas-app voor mensen met MS. De app laat binnen enkele seconden zien waar een openbaar (invaliden)toilet is. Zij dingen nu mee naar de hoofdprijs van € 100.000.- om hun plan tot uitvoering te brengen. In totaal deden negen teams uit zes landen mee aan HackAMSterdam, dat onderdeel is van het project The World vs.MS, een initiatief van Sanofi Genzyme.

Hackathon tegen MS in Amsterdam

Op 19 en 20 november 2016 vond in B. Amsterdam de eerste Europese MS Hackathon; HackAMSterdam plaats. Met deze hackathon werden verschillende slimme Europeanen bij elkaar gezet om oplossingen te bedenken voor alledaagse problemen van patiënten met multiple sclerose (MS). De hackathon onderdeel van The World vs.MS.

De hackers lieten zich 36 uur opsluiten in B. Amsterdam en gingen in verschillende groepjes aan de slag. De uitdagingen waar ze over nadachten waren: blaascontrole, koude voeten en mobiliteit. Allemaal problemen waar MS-patiënten dagelijks mee te maken hebben.

Alle andere ideeën konden vandaag tot 14:00 uur worden ingediend op de website van the world vs. MS. Hier maakt een team ook nog kans op honderdduizend euro om het idee te kunnen uitvoeren.