Gemeente Den Haag stimuleert inwoners om zorgcoöperaties te vormen

Array
4e Zorginnovatiebijeenkomst in het teken van ‘Samen zorg regelen’

De Gemeente Den Haag biedt inwoners de ruimte om zelf hun zorg te organiseren bijvoorbeeld in de vorm van een zorgcoöperatie. De 4e editie van de reeks zorginnovatiebijeenkomsten die de Gemeente Den Haag organiseert vindt op 16 december plaats en heeft als centraal thema ‘Samen zorg regelen’. De doelstelling van deze zorginnovatiebijeenkomst is om inwoners en bij zorg betrokken partijen met elkaar in gesprek te brengen over hoe inwoners van Den Haag zelf hun zorg en ondersteuning op korte én lange termijn kunnen organiseren. Wethouder Karsten Klein blikt tijdens deze bijeenkomst ook terug op de uitkomsten en initiatieven die ontstaan zijn tijdens de voorgaande zorgbijeenkomsten zoals innovatie in de ouderenzorg en deelt zijn visie over de rol van de gemeente in de vernieuwing van de zorg. Deelname is gratis en aanmelden voor Samenzorgregelen kan hier

Inspiratie & actief aan de slag
De Gemeente Den Haag is zich ervan bewust dat veel inwoners zorg en ondersteuning graag anders zouden willen organiseren. Meer op maat, aansluitend bij hun wensen. En ook dichtbij, in de eigen wijk. Een manier om dat te doen is de vorming van een zorgcoöperatie. De 4e zorginnovatiebijeenkomst, onder leiding van presentator en programmamaker Johan Overdevest, gaat over het opzetten van een zorgcoöperatie met voorbeelden van ervaringsdeskundigen, financiering, het beleid van zorg in de toekomst en de toekomstige oplossingen die eHealth biedt. Zo krijgen inwoners die zelf een idee hebben inspiratie en de gelegenheid om anderen te vinden om samen actief aan de slag te gaan om zorg en ondersteuning anders te organiseren. De bijeenkomst is tevens interessant voor professionals en vrijwilligers die op de hoogte willen blijven ontwikkelingen in Den Haag rondom zorgcoöperaties.
4e Zorginnovatiebijeenkomst ‘Samen zorg regelen’
Vrijdag 16 december
Van 11.30 uur – 16.00 uur
Locatie
Fokker Terminal
Binckhorstlaan 249
2516 BB Den Haag

Bron: Gemeente Den Haag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen