Zuyderland genoodzaakt operaties af te zeggen

Zuyderland heeft voor donderdag 24 november vijf geplande operaties moeten afzeggen. Dat is noodzakelijk aangezien de ziekenhuizen in Heerlen en Sittard zo vol zijn dat er bijna geen bed meer vrij is. De betreffende patiënten zijn inmiddels van het vervelende nieuws op de hoogte gesteld. Daarbij is zeer zorgvuldig gekeken naar wat medisch verantwoord is. Zo gaan operaties van oncologiepatiënten en spoedingrepen bijvoorbeeld altijd door.

Voor de drukte zijn meerdere oorzaken aan te wijzen. Een oorzaak is dat patiënten onvoldoende kunnen doorstromen naar verpleeghuizen in de regio. Daardoor blijven mensen langer in het ziekenhuis dan medisch noodzakelijk is. Ook veranderende regelgeving rondom de WLZ (Wet Langdurige Zorg) zorgt voor een slechte doorstroming. Het gegeven dat in Zuyderland Sittard-Geleen twee afdelingen dicht zijn door het Noro-virus, maakt het extra lastig.

Regionaal druk

Zuyderland is niet het enige ziekenhuis dat kampt met drukte. Alle ziekenhuizen in de regio Limburg hebben momenteel een tekort aan bedden. Zuyderland bekijkt de situatie momenteel van dag tot dag. Het is nu dan ook nog niet te zeggen welk effect de drukte heeft op het operatieprogramma van vrijdag.

Bron: Zuyderland Heerlen-Sittard-Geleen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen