Aanvullende zorgpremie voor senioren duurder

Bij 1 op de 4 zorgverzekeraars betaalt oudere meer dan jongere

Bij 1 op de 4 zorgverzekeraars zijn Nederlandse ouderen in 2017 duurder uit dan jongeren voor de aanvullende zorgverekering. Dat blijkt uit onderzoek naar de premies dat is uitgevoerd door het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.). Tijdens dit onderzoek zijn de premies van 40 verzekeraars rondom de aanvullende verzekeringen bekeken. Het verschil kan oplopen tot wel 27,55 euro per maand. Onderzoek

Van de 40 onderzochte zorgverzekeraars bieden elf verzekeraars een aanvullende verzekering aan, waarbij de premie duurder is voor ouderen. Bij acht van deze verzekeraars gaat het om zowel de aanvullende verzekering als de tandartsverzekering. Bij 2 verzekeraars gaat het enkel om de aanvullende verzekering (De Amersfoortse en FBTO) en bij 1 verzekeraar (CZDirect) wordt er alleen verschil gemaakt bij de tandartsverzekering.

Verschillen aanvullende verzekering

Wanneer per zorgverzekeraar wordt gekeken naar het duurste aanvullende pakket, betalen ouderen bij tien verzekeraars gemiddeld een bedrag van 9,91 euro meer dan jongeren. Dit is een verschil van 28,95%. Dit is onder andere van toepassing bij Zilveren Kruis en VGZ. Vooral Zilveren Kruis maakt een groot onderscheid tussen jong en oud. Dit verschil is op de aanvullende verzekering maar liefst 17,55 euro.Bij De Amersfoortse is dit 17,- euro en bij FBTO betalen ouderen 14,34 euro meer.

Tandartsverzekering

Bij acht zorgverzekeraars wordt de premie van de tandartsverzekering berekend op basis van leeftijd. Wanneer per zorgverzekeraar wordt gekeken naar het duurste tandartspakket, betalen ouderen gemiddeld 6,30 euro meer premie dan de jongere generatie. Een verschil van 14,7%. En bij Interpolis is het verschil maar liefst 10,45 euro. En bij CZDirect zijn ouderen alleen voor de tandartsverzekering duurder uit.

Het complete overzicht met alle verschillen per verzekeraar is terug te vinden op zorgverzekering.org

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen