ROC MN organiseert Conference Community of Future Care

0
532
Tijdig inspelen op veranderingen

Dinsdag 15 november organiseerde ROC Midden Nederland een conferentie over de toekomst van de zorg. Meer dan 200 afgevaardigden van ziekenhuizen, zorginstellingen en gemeent en natuurlijk ook docenten en studenten bezochten deze Conference Community of Future Care. ROC Midden Nederland zette hiermee een belangrijke stap tot een continue dialoog met verschillende partijen in de zorg.

Inhoud programma

Tijdens de conferentie spraken keynotesprekers als Peter Heshof, tijdsgeestwatcher, Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur Prinses Maxima Center en Margriet Sitskoorn, hoogleraar Klinische Neuropsychologie. Daarnaast kregen bezoekers lichamelijke oefeningen van Zora, de eerste robot in de zorg en  konden zij een kijkje nemen in de wereld van Virtual Reality. Ook in andere inspiratie- en verdiepingsessies speelde technologie een belangrijke rol. De invloed hiervan op het onderwijs en de zorg kwamen volop aan bod.

Het online platform MOOC

Het Gezondheidszorg College, mbo-college van ROC Midden Nederland, biedt aansluitend op de conferentie de Massive Online Open Course (MOOC) aan. MOOC’s zijn online omgevingen waar deelnemers kennis met elkaar delen en creëren.

In de MOOC staat elke week een ontwikkeling in de zorg centraal met daarbij de vraag; wat betekent dat voor de (toekomstige) zorgprofessional. Onder elke ontwikkeling worden verschillende bronnen aangeboden, zoals blogs, filmpjes, artikelen, etc. Van 1 december 2016 tot 1 december 2017 kan de deelnemer, op tijden dat het hem uitkomt, zijn kennis updaten.

Bron: ROC Midden Nederland

Vorig artikelAanvullende zorgpremie voor senioren duurder
Volgend artikelIs besluiten nemen op basis van big data de toekomst?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.