Hoofdredacteur The BMJ wordt honorair hoogleraar onderzoeksschool CaRe

Array

Op 1 november is aan de Universiteit Maastricht voor de landelijke onderzoeksschool CaRe (Netherlands School for Primary Care Research) Dr. Fiona Godlee, de hoofdredacteur van The BMJ (voorheen The British Medical Journal), als honorair hoogleraar benoemd. “Dit is bijzonder omdat CaRe bestaat uit een samenwerkingsverband van vier instituten in Nederland. Het is de eerste leerstoel van CaRe,” aldus Prof. Dr. Onno van Schayck, wetenschappelijk directeur van CaRe.

De aanstelling vindt plaats aan de Universiteit Maastricht omdat haar onderzoeksinstituut CAPHRI (Care and Public Health Research Institute) penvoerder is van de landelijke CaRe onderzoeksschool. Doelstelling van CaRe is landelijke onderzoekssamenwerking en ondersteuning en begeleiding van veelbelovende jonge onderzoekers op het vakgebied van volksgezondheid en eerstelijnszorg.

Dr. Fiona Godlee is de hoofdredacteur van het zeer vooraanstaande The BMJ, een tijdschrift dat op het onderzoeksterrein van CaRe tot de absolute top behoort.

Fiona Godlee zal op de vier locaties van CaRe – Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Maastricht – promovendi onderwijs aanbieden in het wetenschappelijk presenteren van hun onderzoek. Zij gaat de promovendi doceren hoe zij de resultaten van hun onderzoek dusdanig kunnen beschrijven dat het aantrekkelijk wordt voor publicatie in toptijdschriften. “Dr. Godlee zal ook aandacht gaan besteden aan wetenschappelijke integriteit, een belangrijk aandachtsgebied op dit moment.” aldus Prof. Dr. André Knottnerus, voorzitter van CaRe.

Fiona Godlee: “Ik ben zeer vereerd en blij met deze benoeming. Ik zie het als een eerbetoon aan het werk dat het hele team van The BMJ over de afgelopen tien jaar heeft geleverd. Ons streven is altijd hoogwaardig onderzoek in eerstelijnszorg en volksgezondheid te steunen en wetenschappelijke integriteit te bevorderen voor de gezondheidszorgpraktijk en –beleid. Nederland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van onderzoek naar eerstelijnsgezondheidzorg en volksgezondheid. Ik zie ernaar uit samen te werken met nieuwe collega’s aan deze Nederlandse universiteiten en bij te dragen aan het bevorderen van internationale verbanden.”
Godlee

Fiona Godlee is al sinds 2005 hoofdredacteur van The BMJ. Zij werkte in Cambridge en Londen als huisarts en is lid van het Royal College of Physicians. Zij schrijft al sinds 1990 in The BMJ over een brede reeks onderwerpen, zoals de impact van het milieu op gezondheid, de toekomst van de Wereldgezondheidsorganisatie, en wetenschappelijke integriteit. Dr. Godlee staat bekend om haar expertise en grote talent voor onderwijs.

Onderzoeksschool CaRe is een samenwerkingsverband tussen het RIHS (Radboud Institute for Health Sciences) van het Radboudumc in Nijmegen, EMGO+ (Institute for Health and Care Research) van het VU Universitair Medisch Centrum in Amsterdam, NIVEL (Netherlands Institute for Health Services Research) in Utrecht, en CAPHRI van de Universiteit Maastricht.

Bron: Universiteit Maastricht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen