Pseudonimiseer en jb Lorenz bundelen kennis en expertise

Array

Op 25 november 2016 hebben Pseudonimiseer en jb Lorenz officieel hun samenwerking bekrachtigd. Deze samenwerking stelt gemeenten, maar ook andere partijen in het sociaal domein, in staat om veilig en gecontroleerd persoonsgegevens te verwerken ten bate van analyses. Middels deze samenwerking wordt invulling gegeven aan de eisen die de wet stelt voor wat betreft organisatorische en technische maatregelen en wordt voorkomen dat direct herleidbare persoonsgegevens verspreid worden. Met respect voor de privacy van betrokkenen kunnen gemeenten op basis van deze analyses betere keuzes maken bij het organiseren van zorg en ondersteuning en de resultaten van die keuzes meten en monitoren.

Oplossingen voor complexe maatschappelijke thema’s

We zien in de praktijk dat complexe maatschappelijke thema’s steeds vaker in een partijensamenwerking worden belegd. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij vraagstukken rondom wonen voor mensen met een zorgbehoefte. Hierbij hebben gemeenten, zorgorganisaties en woningcorporaties ieder een deel van de relevante informatie in bezit. Met behulp van de diensten van Pseudonimiseer is het mogelijk om gegevens vanuit verschillende bronnen te koppelen zonder dat er direct identificerende persoonsgegevens worden gedeeld of herleidbaar zijn. De analysekracht van jb Lorenz leidt vervolgens tot diepere inzichten in de oorzaken van complexe vraagstukken met bijbehorende resultaatgerichte oplossingen.

Oplossingen voor inzicht in bijzondere doelgroepen

We zien binnen gemeenten dat multi probleemgezinnen een groot beslag leggen op de inzet en middelen van verschillende partijen. Informatie over deze gezinnen is versnipperd over diverse betrokken instanties. Regelmatig komt het voor dat wel twintig hulpverleners zich bezighouden met één gezin. Door het koppelen van bestanden krijgen gemeenten inzicht in de samenhang van de verschillende aandachtsgebieden bij multi probleemgezinnen zonder dat de uitkomsten herleidbaar zijn naar specifieke gezinnen.

Bron: Pseudonimiseer &  jb Lorenz

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen