Partijen verbinden zich in BeterOud om kwaliteit van leven ouderen te verbeteren

Het Nationaal Programma Ouderenzorg van ZonMw gaat door in het consortium BeterOud

Verschillende organisaties uit de sectoren wonen, welzijn en zorg hebben zich verbonden in het consortium BeterOud. Hiermee zetten de partijen de beweging voort die Het Nationaal Programma Ouderenzorg van ZonMw in gang heeft gezet. Dit programma stopt eind 2016. Staatsecretaris Martin van Rijn van VWS begeleidde vandaag de feestelijke overdracht tijdens de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’.

Deelnemende partijen aan het consortium zijn: Habion, KBO-PCOB, Movisie, het landelijk ROS-Netwerk, Sociaal Werk Nederland en Vilans. Daarnaast zijn Laego en Pharos nauw betrokken. ‘Gezamenlijk een structurele verbetering van de kwaliteit van leven van de ouderen in de samenleving realiseren, dat is onze ambitie. We zijn trots dat we met elkaar onze kennis en krachten kunnen bundelen’, zegt Astraia Rühl, directeur kennisnetwerken Vilans en voorzitter van het consortium BeterOud. ‘Gezamenlijk kunnen we zo de wetenschappelijke, politieke en publieke agenda beïnvloeden. Beter oud worden doen we samen.’

Ouderen centraal

Binnen het consortium zetten ouderen, professionals en organisaties zich samen in voor het ontwikkelen, verspreiden en toepassen van innovatieve toepassingen voor ouderen.  Er zijn onder andere leergemeenschappen, werkplaatsen en een website waar alle kennis samenkomt. Hier staan ook de verbeterprojecten van NPO. In alle activiteiten blijven de wensen van ouderen het uitgangspunt. Meer informatie is te vinden op www.beteroud.nl.

Enorme beweging

BeterOud zet hiermee de lijn voort die Het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) de afgelopen tien jaar heeft ingezet. Dit programma heeft een enorme beweging op gang gebracht. De vraag wat ouderen zelf belangrijk vinden, is centraal komen te staan in wetenschappelijk onderzoek naar verbetering van wonen, welzijn en zorg voor ouderen. De samenwerking die in de acht NPO-netwerken tot stand is gebracht tussen ouderen, professionals en wetenschappers heeft geleid tot handzame producten met een grote meerwaarde voor de doelgroep. Denk aan de Transmurale Zorgbrug, die ondersteunt in de begeleiding van kwetsbare ouderen die na een ziekenhuisopname weer thuis komen en projecten als SamenOud, Even Buurten en Delfgoud.

Meer informatie Kijk op www.BeterOud.nl

Bron: ZonMw

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen