Op 11 december Wereldlichtjesdag in GHZ ter nagedachtenis aan overleden kinderen

Array

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Hierbij maakt het als vanzelfsprekend niet uit op welke wijze het kind gestorven is, hoe oud het was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind en zal voor altijd in de gedachten blijven.

Ook het Groene Hart Ziekenhuis zal aandacht besteden aan deze dag en hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan de verwerking van dit verlies.

Vanaf 16.00 uur worden geïnteresseerden in het Stiltecentrum ontvangen door medewerkers van de afdeling Vrouw & Kind en de Dienst Geestelijke Verzorging. Zij zullen alles doen wat er in hun macht ligt om te zorgen voor een intieme en vertrouwelijke sfeer.

Zo zal er mooie harpmuziek klinken en bieden we kaarten met gedichten en teksten aan. Aanwezigen kunnen hun kind in alle rust gedenken en/of met andere aanwezigen van gedachten wisselen. Iedereen ontvangt een kaars, zodat deze later in de avond aangestoken kan worden. De wereld wordt op dat moment even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met het verdriet.

  • Tijd: 16:00 tot 17:00
  • Locatie: Groene Hart Ziekenhuis Locatie Gouda
Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een bericht te sturen naar [email protected]. Aanmelden is wenselijk, maar niet noodzakelijk.

Route Stiltecentrum
Het Stiltecentrum bevindt zich boven de hoofdingang. U kunt hiervoor in de centrale ontvangsthal de roltrap nemen naar de eerste etage.
Vrienden van het GHZ

De bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van het GHZ, in samenwerking met het Monuta Charity Fund.

Bron: GHZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen