Subsidie voor Nederlands-Caribisch onderzoek naar gevolgen van afwezige vaders voor jongeren

Afwezige vaders lijken nadelig voor de seksuele- en sociale ontwikkeling van Westerse jeugd. Echter, op Curaçao zijn afwezige vaders cultureel gangbaar. Welke risico’s er bestaan voor problematisch seksueel gedrag, een verminderd welbevinden en lagere schoolprestaties, zou dus cultureel kunnen verschillen.’ Onderzoekers van de RUG en de Universiteit van Curaçao ontvangen een grote NWO-subsidie van 599.100 euro voor een onderzoek naar gevolgen van afwezige vaders, als één van de 9 grote onderzoeksprojecten die minister Jet Bussemaker aankondigde tijdens haar werkbezoek aan Curaçao.

Onderzoekers van de Basiseenheid Jeugdstudies van de Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Greetje Timmerman, Tina Kretschmer en Diana van Bergen, en Odette Girigori en Bram Buunk van de Universiteit van Curaçao hebben een grote NWO-subsidie  verworven voor een onderzoek naar gevolgen van afwezige vaders.

Afwezige vaders

Het onderzoek ‘Father absence and consequences for reproductive behavior and psychosocial development among Caribbean, Caribbean-Dutch and native Dutch youth’ is één van de 9 grote onderzoeksprojecten die minister Jet Bussemaker aankondigde tijdens haar werkbezoek aan Curaçao. De NWO-subsidie gaat naar een aio en twee postdoc’s die het onderzoek onder Curaçaose, Curaçaose-Nederlandse en Nederlandse jeugd in de komende 5 jaar uitvoeren. De maatschappelijke impact van het project wordt bevorderd door regelmatige uitwisseling en presentaties van onderzoeksresultaten, zowel op Curaçao als in Nederland. Andere betrokken partijen bij het onderzoek naar de gevolgen van afwezige vaders zijn beleidsmakers, jeugd(zorg)professionals, sociaal werkers en het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport op Curaçao.

Bron: RUG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen