Koninklijke onderscheiding voor Niels Schuddeboom @shakingtree #RidderNiels

0
3570

Op zaterdag 10 december jl. reikte burgemeester Van Domburg bij Bijzondere Gelegenheid een Koninklijk onderscheiding uit aan de heer Niels Schuddeboom. De heer Schuddeboom is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten om te strijden voor een samenleving waarin mensen met en zonder beperking samenleven in de maatschappij. Dat zij deel uitmaken van hetzelfde sociale netwerk, gebruik kunnen maken van dezelfde voorzieningen en de afstand tot de arbeidsmarkt wordt verkleind.

Shakingtree Interventions

De heer Schuddeboom is zelfstandig zorgondernemer, sparringpartner, spreker en verbinder bij Shakingtree Interventions. Al ruim 16 jaar zet hij zich in om misstanden aan de kaak te stellen. De heer Schuddeboom noemt dit opschudding veroorzaken in het maatschappelijke domein. Zijn eigen leven heeft veel opschudding gekend. De heer Schuddeboom is sinds zijn geboorte spastisch en afhankelijk van zijn elektrische rolstoel. Dit zal hem echter nooit tegen houden om zich in te zetten om het leven van mensen met een beperking “normaal” te maken.

Gecrowdfunde rolstoelbus

Onlangs kreeg de heer Schuddeboom landelijke veel media-aandacht door zijn succesvolle crowdfunding campagne ‘1000 x € 30,-‘ voor meer vrijheid met een rolstoelbus. Hij wilde, als vader niet langer afhankelijk zijn openbaar vervoer wat hij altijd vooraf moet reserveren en dat hem veel tijd kostte.

Vragen stellen en waardevolle verbindingen leggen

Door de rolstoelbus is zijn leven als jonge vader een flink stuk mobieler geworden. Het moest ook een voordeel worden voor veel zorgorganisaties en organisaties in het sociale domein. Want door de toegenomen mobiliteit zou hij ook in staat zijn meer instellingen te helpen met zijn het stellen van goede vragen en het leggen van waardevolle verbindingen. Helaas werd het leven van Niels (34) zelf ook stevig opgeschud, er is terminale kanker bij hem geconstateerd.

 

Bron: Gemeente IJsselstein & Janine Budding, MedicalFacts