Oprichting Life Sciences fonds ter waarde van 6,5 miljoen met focus op Rotterdam

Donderdag aanstaande wordt tijdens het zeer goed bezochte Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie (iedere keer 100+ bezoekers) Swanbridge Capital (SBC) opgericht. Het fonds heeft een omvang van 6,5 miljoen euro en richt zich op zeer jonge en innovatieve Life Sciences bedrijven die zich nog bevinden in de Proof of Concept fase.

Programma

Datum: donderdag 15 december

Locatie: De Machinist
Tijdstip: 08.00 – 09.00 (08.55: oprichting fonds)

Het fonds wordt officieel gelanceerd door Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie van de gemeente Rotterdam, die een openingshandeling zal verrichten.

Voor het complete programma zie: https://www.aanmelder.nl/92381/wiki/231368/programma

Sprekers tijdens het programma zijn Dr. Erik Gerritsen, secretaris-generaal VWS en Dr. Ir. Bart de Jong en Dr. Ir. Eric Kamst van de Hogeschool Rotterdam. Naast de sprekers zijn er ook innovatietafels over onder andere My Data – Our Health (geleid door Medical Delta) en het nieuwe Life Sciences & Health 010 consortium.

Over Swanbridge

Focus op Rotterdam

Het kapitaal voor het fonds is bijeengebracht door de Rotterdamse organisaties Van Herk Investments, het Erasmus MC, de Gemeente Rotterdam en Life Sciences serie-ondernemer Dharminder Chahal. Daarnaast ondersteunt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het fonds met een lening via de SEED Capital-regeling. Gezien de aard van de investeerders richt het fonds zich met name, maar niet uitsluitend, op de regio Rotterdam.


“Rotterdam leent zich uitermate goed voor startende life sciences ondernemingen, gezien de zeer actieve start-up community, de kennisrijke omgeving en de beschikking over uitstekende huisvestingsvoorzieningen met de Rotterdam Science Tower als start-up hub. De oprichting van Swanbridge Capital geeft een impuls aan deze sector, bindt jonge groeibedrijven aan de regio Rotterdam en genereert hiermee werkgelegenheid voor Rotterdammers. De innovaties waar Swanbridge Capital in investeert dragen bij aan een betere en efficiëntere gezondheidszorg, waarmee ook sprake is van investering in maatschappelijk rendement”, aldus Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie van de gemeente Rotterdam.

Focus op de Life Sciences

Swanbridge Capital investeert in bedrijven die nieuwe technologieën ontwikkelen binnen het gebied van therapie, diagnostiek en medische instrumenten. Door kapitaal te verstrekken voor het bereiken van de eerste Proof of Concept creëert Swanbridge Capital al in een hele vroege fase waarde voor haar participaties en kan zij de brug naar vervolgfinanciering bouwen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen