Vitras reikt oorkonde uit aan Mantelzorger van het Jaar binnen ‘Samen Trots’ campagne

0
582
Visie Vitras op samenwerking met mantelzorger centraal tijdens campagne

Vandaag kreeg mantelzorger Joke Hersbach-de Lang de oorkonde uitgereikt voor haar titel Mantelzorger van het Jaar. Zij verkreeg deze titel vanuit een loting onder alle genomineerde mantelzorgers binnen de campagne ‘Samen Trots’ van Vitras en staat daarmee symbool voor alle mantelzorgers. De campagne ‘Samen Trots’ van Vitras startte 10 november met als doel het werk van de ruim 4 miljoen mensen en 400.000 vrijwilligers in Nederland jaarlijks in het zonnetje te zetten. Vitras wil daarmee aangeven hoe belangrijk mantelzorgers zijn bij de zorg voor cliënten die daarbij samenwerken met professionele zorg.

Samenwerken met mantelzorg

Mantelzorgers zijn mensen die zich naast hun vaak vaste baan gemiddeld 8 uur per week gedurende minimaal 3 maanden inzetten voor een zieke naaste. Vitras ziet mantelzorgers als onmisbare schakels die een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van hun medemens en directe naasten. Dat vraagt om een goede afstemming tussen professional en mantelzorger. Belangrijk is om mantelzorgers in een vroeg stadium te ondersteunen om hun werk vol te houden. Soms komt daar zelfs professionele hulp bij kijken. Deze visie van Vitras op de inzet van mantelzorg en vrijwilligers is te lezen op respectievelijk https://vitras.nl/mantelzorg-ondersteuning en https://vitras.nl/vrijwilligers-ondersteuning

‘Eigenlijk verdienen alle mantelzorgers deze prijs’

Vitras geeft haar mantelzorgers graag de waardering die ze verdienen. Binnen het landelijke thema ‘Mantelzorg doe je samen’ heeft zij de campagne ‘Samen Trots’ ontwikkeld waarbinnen cliënten hun mantelzorgers het Mantelzorg Dagboek van Vitras konden geven, een uniek notitieboek gelardeerd met handige tips, teksten, informatie en gedichten. Ook konden cliënten in de maand november aan hun mantelzorgers hun trots laten zien door hen te nomineren.

Joke Hersbach-De Lang mag voor dit jaar de titel Mantelzorger van het Jaar dragen. Bestuurder Dinie van der Linden van Vitras (op foto links) reikte haar hiervoor vanochtend de oorkonde uit. ‘Ik voel me erg vereerd,’ zegt ze, ‘maar eigenlijk is deze prijs voor alle mantelzorgers in Nederland die zo ontzettend hun best doen. We verdienen hem allemaal’. Samen met de cliënt, haar moeder, krijgt ze een verzorgde fotoshoot cadeau.

Bron: Vitras