Voorstel nieuwe structuur Coalitie voor Inclusie

Array

Voorstel nieuwe structuur Coalitie voor Inclusie. Benieuwd wat u ervan vindt!

Na ‘lang en rijp beraad’ zoals dat heet ligt hier het voorstel voor een nieuwe structuur van de Coalitie. De Coalitie is een rijke beweging van mensen en organisaties die zich hard maakt voor de inclusieve samenleving. Inclusie gaat niet alleen over een toegankelijke leefomgeving. Het bestrijkt alle levensthema’s. Onderwijs en ontwikkeling, werk, wonen, vrije tijd, eigen regie over je leven, toegankelijke informatie, goederen en diensten, je stem uitbrengen bij verkiezingen, et cetera. Meedoen op alle fronten.

Er zijn inmiddels veel initiatieven ontplooid. Enkele voorbeelden: In1School zet zich in voor inclusief onderwijs. Drempelvrij voorziet toegankelijke websites van een keurmerk. Bekend zijn de jongvolwassenen van Wij Staan Op! die met hun Manifest voor Vrijheid, Gelijkheid en Menselijkheid de harten veroverden van politici en de rest van Nederland. Alles Toegankelijk strijd voor toegankelijk openbaar vervoer. VN Panels zetten in hun eigen woonplaats inclusie op de agenda. Op lokaal, regionaal en landelijk niveau broeien de plannen en bruist het van activiteiten. Wij denken dat de nieuwe structuur al deze belangenbehartigers verbinding geeft met elkaar.

VN Verdrag waarmaken

Leest u alstublieft het voorstel (in Word of PDF) of surf naar onze websites www.coalitievoorinclusie.nl of www.vnverdragwaarmaken.nl en laat ons weten wat u ervan vindt. U kunt dit doen door tot en met zondag 8 januari 2017 een mail te sturen naar [email protected].

Coalitie voor Inclusie

De Coalitie voor Inclusie is een beweging van mensen en organisaties die het maatschappelijke draagvlak voor een inclusieve samenleving vergroot, beleid gericht op inclusie bevordert en uitsluiting van mensen tegengaat. Uitgangspunten zijn: welkom zijn, versterken van eigen kracht van mensen, samen optrekken, interactief en pro-actief werken vanuit solidariteit en optimisme en oplossingsgericht zijn. Lees meer over de Coalitie voor Inclusie op www.coalitievoorinclusie.nl en www.vnverdragwaarmaken.nl

Bron: Coalitie voor Inclusie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen