Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Diakonessenhuis

0
963

Vandaag heeft de Raad van Toezicht van het Diakonessenhuis de heer Henk (H.W.) Broeders benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. De heer Broeders neemt de functie op 1 maart 2017 over van de heer Marten Oosting.

De heer Broeders (1952) heeft veel ervaring als bestuurder en toezichthouder. Hij vervulde van 1998 – 2013 verschillende bestuurs- en directiefuncties bij Capgemini, waarvan de laatste als lid van de Executive Committee van Capgemini S.A. Sinds begin 2013 werkt de heer Broeders als zelfstandig adviseur, toezichthouder en interimmanager.

Van 2013 – 2016 voerde hij de directie over de Jaarbeurs Utrecht. Ook was hij onder meer lid van de Raad van Toezicht van TNO en lid van de Sociaal Economische Raad.

De heer Oosting: “We zijn blij met de heer Broeders een voorzitter te kunnen benoemen met veel ervaring als bestuurder en toezichthouder en bovendien met kennis van de ICT-wereld. Hij heeft het Diakonessenhuis in zijn rol van toezichthouder veel te bieden, ook als klankbord/adviseur van de Raad van Bestuur in een periode dat ziekenhuizen steeds meer gebruik gaan maken van bijvoorbeeld e-health toepassingen.”

De heer Oosting (1943, oud-Nationale ombudsman en oud-lid van de Raad van State) was vanaf 1 augustus 2013 voorzitter van de Raad van Toezicht van het Diakonessenhuis, nadat hij op 1 maart 2012 toegetreden was als lid. Het is zijn wens om gezien zijn leeftijd na zijn eerste statutaire termijn terug te treden. Het Diakonessenhuis is de heer Oosting erg dankbaar. In de periode dat hij voorzitter van de Raad van Toezicht was, heeft het ziekenhuis een sterk nieuw bestuur gekregen en zijn grote stappen gezet in het borgen van de patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg.

Over het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn

Het Diakonessenhuis, opgericht in 1844, is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis op drie locaties in de regio Utrecht. Ruim 2400 medewerkers, onder wie 194 medisch specialisten, zetten zich dagelijks in om patiënten ‘de beste zorg dichtbij’ te bieden. Kwalitatief hoogwaardige, veilige, tijdige en persoonlijke zorg in een prettige omgeving staan voorop. Het Diakonessenhuis ontvangt jaarlijks erkenningen van diverse onafhankelijke instanties waaronder patiëntenorganisaties. Het Diakonessenhuis is een erkend opleidingsziekenhuis en verricht diverse (wetenschappelijke) onderzoeken. Jaarlijks bezoeken zo’n 402.500 mensen de poliklinieken, worden ongeveer 24.400 patiënten voor een of meerdere dagen opgenomen en vinden er ongeveer 24.000 dagbehandelingen plaats.

Bron: www.diakonessenhuis.nl