2Doc: Ambulance

Array

2Doc: Ambulance is een zeer persoonlijk verslag over de Gaza-oorlog in 2014 van de 24-jarige filmmaker Mohamed Jabaly. Om de oorlog te kunnen documenteren sluit hij zich aan bij het paramedische team van een ambulance. Nooit eerder zag hij de gevolgen van geweld van zo dichtbij.

Om levens te redden scheurt Mohamed Jabaly in de ambulance rond in het hart van de oorlog. De dood is voortdurend aanwezig en Jabaly verschuilt zich achter zijn camera om zijn angst te kunnen bedwingen. Met zijn familie kan de filmmaker niet delen wat hij meemaakt en hij trekt steeds meer op met het ambulanceteam. Ondank alle angst maken ze grappen met elkaar en moedigen ze elkaar aan.
Jabaly
Wanneer vier jongetjes van negen op het strand geraakt worden door een raket is Jabaly er met het ambulanceteam als een van de eersten bij. Het paramedische team van de ambulance staat onder leiding van kapitein Abu Marzouq, een man die al veel levens heeft gered en Jabaly raakt bevriend met hem. Alles verandert wanneer het ambulanceteam wordt geraakt door een bom terwijl ze in een gebouw zijn. Marzouq is gewond en Jabaly ervaart een enorme zinloosheid. Hij zou het liefst weg willen rennen, maar hij kan nergens heen.
2Doc: Ambulance
Uitzending: dinsdag 17 januari om 22.55 uur op NPO 2
 
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen