Mooie toezeggingen duofietsen ouderenzorglocaties Saxenburgh Groep

Array

Vier ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep t.w. ZC Clara Feyoena Heem, ZC Marsch Kruserbrink en ZC Schoutenhof in Hardenberg en ZC ’t Welgelegen in Gramsbergen zetten zich, samen met de St. Vrienden van de Saxenburgh Groep, in om de aanschaf van drie duofietsen mogelijk te maken.

“Deze duofietsen kosten ruim € 7.700 per stuk dus een aardig kostenplaatje” zegt vriendenpenningmeester Aad Kolthof. Tijdens de Rabobank Coöperatie Weken werd via actief campagne voeren al ruim € 5.500 binnengehaald maar om de hele financiering rond te kunnen krijgen moesten er nog wel meer middelen bij elkaar gebracht worden.

De Wijksteunpunten van genoemde locaties hielden eindejaarsmarkten met mooie opbrengsten en onlangs kreeg de Saxenburgh Groep twee mooie toezeggingen vanuit landelijke fondsen.

Onlangs kwam mevrouw Joyce van Esch, provinciaal ambassadeur van het Nationaal Ouderen Fonds naar ZC ’t Welgelegen om een mooie cheque aan te bieden van € 2.000 vanuit het Fonds Ab Laane. Daar bovenop zegden de samenwerkende fondsen St. Het RC Maagdenhuis, het Nationaal Ouderen Fonds en de St. Brentano Steun des Ouderdoms ook nog eens € 1.000 toe. Samen zetten deze fondsen zich in voor kwetsbare ouderen en zij waren dan ook erg enthousiast over het plan om drie duofietsen aan te schaffen.

 

Ook vanuit de St. RCOAK was er steun voor dit project. Zij zegden een bijdrage van maximaal € 3.000 toe. Het RCOAK ondersteunt een bont palet aan projecten waarbij het verbindende element is dat de kwaliteit van leven van kwetsbare groepen centraal staat.

De Wijksteunpunt coördinatoren Marry Seinen, Bea Passies, Diny Kampherbeek en Talitha Breukelman zijn blij met deze mooie toezeggingen.

De duofietsen zijn niet alleen voor onze eigen bewoners maar kunnen ook door ouderen uit de buurt gebruikt worden. Fietsen is een gezonde en leuke ontspanning. Minder mobiele en minder vitale ouderen kunnen van de duofiets gebruik maken omdat zelf trappen niet altijd hoeft. De beweging is goed voor de lichamelijke gezondheid en je komt verder dan met een rolstoel of te voet. Ook is het leuk om er zo samen op uit te gaan.

Bron: Saxenburgh Groep

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen