Tandartsverzekeringen dichtgetimmerd met acceptatievoorwaarden

Array

Logisch dat je een aanvullende tandartsverzekering wilt afsluiten als je een hoge tandartsrekening verwacht. Zorgverzekeraars selecteren echter aan de poort met acceptatievoorwaarden voor tandartsverzekeringen met hoge vergoedingen. In tegenstelling tot de basisverzekering mogen zorgverzekeraars voor aanvullende verzekeringen toelatingsvoorwaarden opstellen. Erg lastig wanneer je in de laatste dagen van december nog wilt overstappen en je een verklaring van je tandarts moet voorleggen. Op tandartsverzekering.nl hebben wij in kaart gebracht wat de tandartsverzekering met de hoogste vergoeding is waarbij je direct geaccepteerd wordt.

Verzekeraars willen misbruik voorkomen

Tandartsverzekeringen kennen doorgaans een maximale vergoeding, pakketten met een hoge vergoeding bieden vaak een maximale vergoeding van tussen de €750 en €1500 per jaar. Uit het oogpunt van misbruik van deze hoge vergoedingen, willen verzekeraars klanten met het nodige onderhoud aan het gebit weren van deze aanvullende verzekeringen.

Heb jij een gebit dat het nodige onderhoud vergt? En valt er dus geregeld een rekening van de tandarts of andere mondzorgverlener bij je op de mat? Dan zul je op zoek zijn naar een aanvullende tandartsverzekering met een hoge vergoeding, zodat deze kosten nog enigszins behapbaar worden. Dat je een tandartsverzekering met hoge dekking niet zonder slag of stoot kunt afsluiten, wordt duidelijk uit dichtgetimmerde acceptatievoorwaarden.

Dichtgetimmerde acceptatievoorwaarden

Dat betekent dat je, voordat je tot de verzekering wordt toegelaten, eerst een vragenlijst dient in te vullen of een tandartsverklaring dient op te vragen en in te sturen. Uit deze vragenlijst of tandartsverklaring blijkt of je een ‘dure’ klant wordt en daarop kunnen verzekeraars besluiten je te weigeren voor de verzekering.

Verzekeringen zonder acceptatievoorwaarden

Niet bij alle verzekeraars die een tandartsverzekering met hoge vergoeding aanbieden gelden acceptatievoorwaarden. Bij een aantal verzekeraars, waaronder FBTO en HEMA is het mogelijk een tandartsverzekering met een maximale vergoeding van €750,- per jaar af te sluiten zonder acceptatievoorwaarden.

Acceptatievoorwaarden vergelijken

Benieuwd naar een compleet overzicht en een vergelijking van alle tandartsverzekeringen met acceptatievoorwaarden? Op tandartsverzekering.nl kun je aan de hand van een handige acceptatievergelijker gelijk zien of er acceptatievoorwaarden voor je tandartsverzekering gelden en direct een tandartsverzekering met hoge vergoeding zonder acceptatie afsluiten.
Bron:

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen