Vektis geeft compleet beeld van zorg in gemeenten op Zorgprismapubliek.nl

Array

Zorgprismapubliek.nl van Vektis geeft vanaf vandaag een compleet en uniek beeld van de zorg in gemeenten vanuit alle domeinen. De website is uitgebreid met informatie over de zorg per gemeente voor de Jeugdwet (2015) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (2014 en 2015). Vanaf juni 2016 staat op Zorgprisma Publiek al informatie over de zorg per gemeente voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (2014), de Wet langdurige zorg (2015), de Jeugdhulp (2014)  en de Zorgverzekeringswet (2014 en 2015). Vektis wil met deze informatie het gesprek en de samenwerking bevorderen en faciliteren tussen gemeenten en zorgverzekeraars. 

 Op Zorgprisma Publiek vindt u grafieken en tabellen met onder meer de onderstaande informatie:

·         In 2014 ontvangen per 10.000 verzekerden 339 ouderen Wmo-zorg. Hiervan zijn 263 mensen 65 jaar en ouder.

·         In 2015, na de transitie in de zorg, ontvangen per 10.000 verzekerden 378 mensen Wmo-zorg. Hiervan zijn 243 mensen 65 jaar en ouder.

·         In acht gemeenten ontvangen per 10.000 verzekerden meer dan 400 ouderen Wmo-zorg. In twee gemeenten ontvangen minder dan 100 ouderen per 10.000 verzekerden Wmo-zorg.

·         Er zijn in 2015 landelijk 205 jongeren per 10.000 verzekerden die gebruikmaken van hulp via de Jeugdwet.

 

Op basis van de informatie op Zorgprisma Publiek kunnen zorgverzekeraars en gemeenten goed onderbouwd naar de zorg in een bepaalde gemeente kijken en de gemeente spiegelen aan het landelijke beeld. Zorgverzekeraars en gemeenten kunnen in dialoog met elkaar de cijfers en verschillen tussen gemeenten interpreteren en duiden. Zo kunnen gemeenten en zorgverzekeraars goed onderbouwde beslissingen nemen over de zorg in de gemeenten en de onderlinge samenwerking verbeteren.

Informatie op maat

Naast de algemene openbare informatie is het ook mogelijk om informatie op maat te krijgen over zorg in specifieke gemeenten. Vektis wil daarnaast in 2017 enkele pilots starten met samenwerkingsverbanden tussen een zorgverzekeraar en een gemeente. Doel van de pilots is om gezamenlijk te werken aan specifieke  informatieproducten voor het samenwerkingsverband. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Vektis via [email protected].

Vektis

Zorgprisma Publiek is een website van Vektis. Vektis analyseert het gebruik, de kosten en de kwaliteit van de zorg en levert informatie die goede zorg betaalbaar helpt te houden. Zorgprisma Publiek is één van de portalen waarop Vektis informatie aanbiedt aan partijen in de zorg.

Bron: Vektis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen