Thuja Capital Healthcare Fund II investeert in Indigo Diabetes

Vandaag kondigen wij met trots aan dat Thuja Capital Healthcare Fund II een investeringsronde in Indigo Diabetes succesvol heeft afgerond. Het betreft een ronde van 7 miljoen euro door een internationaal investeringssyndicaat onder leiding van Thuja Capital Healthcare Fund II (Nederland) en PMV (België). Andere leden van het syndicaat zijn Sensinnovat, Parana Management Corp, Qbic Arkiv Fund, Fidimec, SOFI, Manuardeo en Capricorn ICT Arkiv. Indigo Diabetes nv (Indigo) is een spin-off van de Universiteit Gent (UGent) en imec. Met deze middelen zal Indigo een revolutionaire oplossing voor het meten van glucose bij diabetespatiënten zonder noodzaak van extra vingerprikken ontwikkelen. Deze vingerprikvrije aanpak voor het meten van glucose zal een grote impact hebben op het dagelijkse leven en de gezondheid van diabetespatiënten.

Tot op vandaag meten diabetici hun bloedglucosespiegel door verscheidene keren per dag in hun vinger te prikken met een prikpen. Een bloeddruppel wordt opgevangen op een teststrookje dat vervolgens in een digitaal apparaat wordt ingebracht en uitgelezen. Systemen voor continue glucosemonitoring (CGM), waarbij een naaldsensor onderhuids wordt aangebracht om gedurende de dag het glucoseniveau te meten, maken stilaan ook meer geavanceerde monitoring en behandeling mogelijk. Maar naast de naald die constant door de huid prikt, blijven vingerprikken verscheidene keren per dag noodzakelijk om het systeem te kalibreren en voldoende accuraat te laten functioneren. Onder andere deze blijvende noodzaak voor vingerprikken weerhouden diabetici van intensief gebruik van deze invasieve CGM naaldsensoren.

Indigo maakt gebruik van baanbrekende fotonicatechnologieën om een glucosesensor zonder prikpen te ontwikkelen. Danaë Delbeke, medebedenker van het concept, oprichtster en managing director, licht het eerste product van Indigo toe: “Door een reeks nieuwe technologieën van de UGent en imec, wereldwijde pioniers van fotonicatechnologie, in licentie te nemen zijn we in staat om de allereerste naaldvrije en kalibratievrije glucosesensor op de markt te brengen. Onze sensor voorziet in de dringende behoefte aan accurate, betaalbare CGM-systemen met een optimale gebruikerservaring.”

Wereldwijd kent het aantal diabetespatiënten een ongeziene groei. Volgens de   Wereldgezondheidsorganisatie nam het aantal diabetici toe van 108 miljoen in 1980 naar 422 miljoen in 2014”, vult Harrold van Barlingen, managing director van Thuja Capital, aan. “Met zoveel mensen die afhankelijk zijn van meettechnologie om hun aandoening onder controle te krijgen, steunen wij graag Indigo om alle essentiële puzzelstukjes samen te leggen teneinde voor een revolutie in de diabetessector te zorgen. Indigo beheerst grensverleggende technologieën die een innovatieve aanpak van glucosemetingen mogelijk maken.

Namens Thuja zal Harrold van Barlingen zitting nemen in de Raad van Commissarissen (in Vlaanderen Raad van Bestuur geheten).

Bron: Thuja

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen