Omgeving UMCG en Martini Ziekenhuis tijdens Oud & Nieuw vuurwerkvrije zone

0
708

De gemeente Groningen heeft vuurwerkvrije zones ingesteld om bepaalde groepen mensen en dieren te beschermen tegen het gevaar, de schade en de overlast van vuurwerk. De omgeving rondom het UMCG is tijdens oud & nieuw een vuurwerkvrije zone. In het gebied binnen de Oostersingel, de Vrydemalaan, de Petrus Campersingel en het Hanzeplein mag geen vuurwerk worden afgestoken tijdens de jaarwisseling. Naast het UMCG en het Martini Ziekenhuis zijn er nog zes andere vuurwerkvrije zones in de stad Groningen.In deze zones mag geen vuurwerk worden afgestoken tijdens oud en nieuw.

Locaties vuurwerkvrije zones
  • Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)
  • Martini Ziekenhuis
  • Noorderbegraafplaats (Moesstraat)
  • Begraafplaats Esserveld
  • Kinderboerderij Stadspark
  • Verpleeghuis Maartenshof (Schaaksport)
  • Woonzorgcentrum Heymanscentrum (Henri Dunantlaan)
Datum en tijdstip

Van 31 december 2016, 18:00 uur tot 1 januari 2017, 02:00 uur.

  • Binnen deze tijden mag geen vuurwerk afgestoken worden in de vuurwerkvrije zones.
  • Alleen binnen deze tijden mag in de rest van de gemeente Groningen vuurwerk afgestoken worden.
Mensen en dieren beschermen

De gemeente wil bepaalde groepen mensen en dieren beschermen tegen het gevaar, de schade en overlast van vuurwerk. Daarom zijn deze vuurwerkvrije zones aangewezen.

Toezicht

In de vuurwerkvrije zones wordt toezicht gehouden door buitengewoon opsporingsambtenaren en beveiligers. Zij spreken mensen aan en tonen de plekken waar wel vuurwerk mag worden afgestoken.

Vuurwerkoverlast melden

Overlast van vuurwerk kunt u melden bij het Meldpunt Overlast en Zorg.

 

Vorig artikelZorg thuis of dichtbij huis als het kan, verder weg als het moet
Volgend artikelAanwijzing voor zorgtuinderij Het Groene Erf
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.