Beweging 3.0 ontvangt in totaal 16 miljoen door verkoop panden

Array
Nieuwe koers geeft herstel flinke impuls

In december 2016 heeft Beweging 3.0 een aantal panden kunnen verkopen waar geen zorg meer wordt verleend, waardoor de zorgorganisatie in totaal € 16 miljoen ter beschikking heeft om leningen af te lossen en haar herstelplan versneld uit te voeren. Nadat de organisatie midden december al panden ter waarde van € 5 miljoen van de hand had kunnen doen, is eind vorig jaar voor nog eens € 11 miljoen aan vastgoed verkocht.

De verkoop van onroerend goed maakt deel uit van de nieuwe koers van Beweging 3.0 om de kwaliteit van zorg en de financiële basis weer op orde te krijgen. Lid van de Raad van Bestuur Lex Baaij is zeer tevreden met de opsteker. “We hebben hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, en we hebben de markt natuurlijk mee. De opbrengst van de panden is groter dan we hadden ingecalculeerd en de verkoop ging sneller dan mocht worden gehoopt.”

Amersfoort

Van de € 16 miljoen zal Beweging 3.0 € 10 miljoen gebruiken voor het aflossen van schulden. Met de overblijvende € 6 miljoen wordt het herstelplan versneld uitgevoerd. Als onderdeel daarvan zal Beweging 3.0 de drie verpleeghuizen en acht verpleegafdelingen in woonzorgcentra in Amersfoort en de regio geschikt maken voor de zwaardere zorg die tegenwoordig wordt geleverd.

Nieuwe koers

Beweging 3.0. heeft een verbeterplan opgesteld in het kader waarvan aanpassingen in de organisatie en in het vastgoedbeheer doorgevoerd worden. De verkoop van onroerend goed is een belangrijke pijler in die nieuwe koers. De koers is in 2016 al ingezet en wordt in 2017 en 2018 verder doorgevoerd. De Raad van Bestuur verwacht dat Beweging 3.0 in 2018 weer financieel gezond is.

“Een prachtig resultaat, dat ruim boven de verwachtingen is uitgekomen. Een goed gevoel om 2017 met hernieuwde energie te starten, het fundament van de organisatie te verstevigen en nog beter te focussen op de medewerkers en cliënten”, besluit Baaij.

Bron: Beweging 3.0

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen