Pivot Park verwelkomt 500-ste werknemer

Met de komst van Noviocell heeft Pivot Park de 500-ste werknemer op de open innovatie campus verwelkomd. Juliette van den Dolder, CEO van start-up Noviocell, ontving de 500e werknemerspas uit handen van Mirjam Mol-Arts, CEO van Pivot Park. Noviocell heeft zich onlangs op Pivot Park gevestigd en richt zich op de ontwikkeling en verkoop van een unieke hydrogel technologie waarmee organoïden, oftewel mini-organen worden gemaakt. Deze technologie biedt veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld de bepaling van persoonsgerichte therapieën bij de behandeling van kanker. Het Pivot Park werd vijf jaar geleden opgericht om naar aanleiding van de sluiting van de Research & Development afdeling van MSD werkgelegenheid voor de regio te behouden.

“Wij zijn verheugd dat we vandaag Juliette van den Dolder als nieuwkomer en 500e werknemer op Pivot Park hebben mogen verwelkomen,” vertelt Mol. “De laatste jaren zagen we een zeer gestage groei van het aantal mensen dat op Pivot Park werkt. Met name de laatste periode is er een flinke groei ingezet. Een aantal bedrijven is flink gegroeid en heeft veel mensen aangenomen. Daarnaast zijn er per januari een tweetal nieuwe bedrijven actief op Pivot Park, wat zorgt voor een verdere toename.”

Pivot Park

“Wij vinden het geweldig dat wij zover zijn gekomen dat we daadwerkelijk kunnen gaan starten. Noviocell heeft een polymeertechnologie waarvoor zowel chemische als celbiologische onderzoekslaboratorium en apparatuur nodig is. Pivot Park heeft door haar infrastructuur, haar aanwezige laboratoria en kantoorruimtes  en de aanwezigheid van chemisch en celbiologische gerichte bedrijven de juiste omgeving voor Noviocell om een start te gaan maken. Daarin zie ik de potentie van kennisdeling en samenwerkingen als een mogelijke belangrijke bijdrage  aan het succes van Noviocell,” aldus Juliette van den Dolder.

Succesverhalen

Het Pivot Park heeft sinds de opening door Koning Willem Alexander in December 2012 al de nodige succesverhalen kunnen delen. Zo was er de miljoenenovername van BioNovion door het Amerikaanse Aduro Biotech. Ook AcertaPharma haalde de landelijke media dankzij het meerderheidsbelang ter waarde van 3,8 miljard euro dat pharmaceut AstraZeneca in hen nam. Ook boekte Innatoss, waarvan CEO Anja Garritsen de eerste pas ontving, tal van successen met de diagnostische testen die zij voor Q-koorts en de ziekte van Lyme ontwikkelen. Deze drie bedrijven werden opgericht door oud-werknemers van Organon.

“Voor de toekomst hebben we nog volop plannen,” vertelt Mol. “We zitten middenin de werkzaamheden om de campus aantrekkelijker te maken voor nieuwkomers. Er worden bijvoorbeeld gebouwen gesloopt om ruimte te creëren voor eventuele nieuwbouw en de grotere laboratoria gaan we opsplitsen om onze ruimten zo aantrekkelijker te maken voor start-ups zoals Noviocell.”

Bij het vijfjarig bestaan van Pivot Park  zal op diverse manieren stil worden gestaan. Zo zal er ondermeer in november een congres met als thema oncologie worden georganiseerd.

Over Pivot Park

Pivot Park is in februari 2012 van start gegaan als initiatief van het farmaceutische bedrijf MSD en vijf partners: de provincie Noord-Brabant, de gemeente Oss, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM, tevens 100 procent aandeelhouder van Pivot Park) en de ministeries van EZ en VWS.

‘Pivot’ betekent spil of draaipunt, iets of iemand waar alles om draait, en dat is exact de functie die Pivot Park voor dynamische life sciences bedrijven wil vervullen. Daartoe biedt het park unieke state-of-the-art kernfaciliteiten én de flexibiliteit om maatwerk te leveren aan ondernemers in de life sciences. Bedrijven krijgen ruim baan om te starten, te groeien, elkaar te inspireren en een belangrijke bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving.

Over Noviocell

Noviocell BV ontwikkelt en commercialiseert een unieke technologie op basis van synthetische polyisocyanopeptiden (PIC) als oplossing voor 3D celkweek. Noviocell gebruikt deze technologie om hydrogels te vormen voor het ontwikkelen van z.g. organoïden. Deze organoïden worden gezien als oplossing voor het ontwikkelingen van nieuwe therapieën voor kanker. De meest gebruikte hydrogels zijn van dierlijke oorsprong en zijn daardoor niet geschikt. Aangezien veel onderzoekers nu steeds meer naar klinische toepassingen toewerken, vormt deze beperking een belangrijk obstakel om nieuwe therapieën en het gebruik van organoïden verder te ontwikkelen. Noviocell ontwikkelt op basis van haar technologie een easy-to-use oplossing voor 3D celkweek.

Bron: Pivot Park

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen