Inschrijving gestart voor MOOC Nanotechnology for Health

Array

De open online cursus Nanotechnology for Health van de Universiteit Twente start op 20 februari a.s. op het wereldwijde platform FutureLearn. De inschrijving van de vijfde MOOC van de UT is inmiddels geopend.

In de cursus worden de talloze mogelijkheden voor de inzet van nanotechnologie in nieuwe medische toepassingen uitgebreid besproken. Hoogleraren en onderzoekers van de onderzoeksinstituten MESA+ en MIRA van de Universiteit Twente leiden de deelnemers door de wereld van de toepassing van nanotechnologie in de gezondheidszorg. De MOOC duurt vier weken en deelnemers gaan per week circa drie uur aan de slag met het lesmateriaal. Na afloop kunnen de deelnemers een certificaat ontvangen.

Opkomst van nanotechnologische toepassingen

De toepassing van nanotechnologie in de medische wereld neemt momenteel een vogelvlucht. Met behulp van nanotechnologie kan je bijvoorbeeld ziektes detecteren uit iemands adem, mini-laboratoria maken waarmee je op elke gewenste plek een bloedanalyse kan doen of kanker opsporen via een simpele urinetest.

Al die toepassingen worden in de MOOC uitgebreid toegelicht. Hoe werken ze? Op welke wijze worden micro- en nanoschaal technologieën ontwikkeld in de laboratoria en clean rooms van de UT? Niet alleen de technische toepassing komt aan de orde, er is ook aandacht voor de ethische en maatschappelijke implicaties van de nieuwe technologie.

“Nanotechnologie gaat in de nabije toekomst de medische zorg ingrijpend veranderen. Stel je voor dat we devices zoals de Medical Tricorder uit StarTrek echt kunnen realiseren, zodat we snel en heel nauwkeurig een diagnose kunnen stellen. Ben je nieuwsgierig hoe? Met deze MOOC krijg je inzicht in de nieuwste ontwikkelingen in de nanotechnologie en de impact die dit heeft in de medische diagnostiek”, aldus Martin Bennink.

Vijfde MOOC

De MOOC Nanotechnology for Health is de vijfde MOOC die de Universiteit Twente aanbiedt. Sinds oktober 2015 deelt de UT haar kennis via het platform FutureLearn, waar deelnemers vanuit hun ‘luie stoel’ kunnen deelnemen aan de online cursussen. De andere cursussen die de UT reeds aanbiedt zijn E-Health, Ultrasound Imaging, GeoHealth en Supply Chain Innovation.

Inschrijven voor de MOOC is gratis en kan via https://www.futurelearn.com/courses/nanotechnology-health

Bron: Universiteit Twente

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen