Risicostratificatie, een essentieel onderdeel voor populatiegerichte zorg

0
1635

In de verschuiving van ziektegericht naar populatiegericht werken is een gedegen risicostratificatie op uw geselecteerde populatie onontbeerlijk, in dit artikel van e.e.a. nog eens duidelijk uitgelegd.

Het JVEI voert momenteel eerste analyses uit met de risicostratificatietool van John Hopkin’s University, de Adjusted Clinical Groups methode. Met deze methode kunt u op basis van uw eigen data voorspellingen doen over het aantal opnames, aantal spoedeisende hulpbezoeken e.d. in de komende periode. Uitermate geschikt om de juiste brandhaarden in uw populatie en toekomstige zorgverlening te herkennen.

Ervaring

Wilt u ook ervaring op doen met uw HIS, ziekenhuis of verzekeraarsdata (of een combinatie), aarzel dan niet om contact op te nemen met het JVEI via info@jvei.nl.

Binnenkort biedt het JVEI in het kader van de risicostratificatie tevens een eendaagse workshop voor geïnteresseerden aan, kijkt u hier voor meer informatie.

Bron: JVEI

Vorig artikelLUMC-Campus Den Haag: aansluiten bij de praktijk
Volgend artikelSymposium diabetische voet voor internationale zorgverbetering
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.