Aanwijzing voor Zorgbureau Pinar B.V.

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een aanwijzing gegeven aan Zorgbureau Pinar B.V.. Pinar moet binnen drie maanden een aantal maatregelen treffen om de kwaliteit van zorg op orde te brengen.

Pinar is een thuiszorgorganisatie uit Roosendaal.

Bij een inspectiebezoek in september 2015 bleek dat Pinar een aantal zaken niet op orde had. De zorgaanbieder kreeg de tijd om dit te verbeteren. Bij een onaangekondigd inspectiebezoek in oktober 2016 bleek dit niet voldoende gebeurd te zijn.

Wat is er aan de hand?

Zorgbureau Pinar voldoet niet aan de normen op diverse gebieden. Zo was de deskundigheid en de scholing van personeel onvoldoende en was de deskundigheid van het personeel onvoldoende afgestemd op de doelgroep. Ook was er geen kwaliteitssysteem en was de continuïteit van de zorg niet geborgd.
De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat Pinar de tekortkomingen zonder maatregel van de inspectie zal oplossen. Daarom legt ze nu de aanwijzing op.

Wat moet Pinar nu doen?

Pinar moet een aantal maatregelen treffen. Bijvoorbeeld zorgen dat iedere cliënt de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. En zorgen voor voldoende en deskundig personeel.

Met aangekondigde en onverwachte bezoeken blijft de inspectie de ontwikkelingen bij Pinar nauwlettend volgen. De zorgaanbieder moet binnen drie maanden voldoen aan de aanwijzing. Doet zij dat niet, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen