Meer dan 200 organisaties openen deuren tijdens eerste nationale eHealthweek van 21 t/m 27 januari

0
738

Van 21 tot en met 27 januari 2017 laten  zorginstellingen, leveranciers, producenten en scholen zien wat eHealth is. eHealth zorg van nu

Om te laten zien wat e-health voor je gezondheid kan betekenen.De Rijksoverheid stimuleert de zorgsector om meer digitale zorg (eHealth) aan te bieden.Ruim 220 partijen organiseren allerlei activiteiten tijdens de eHealthweek 2017. U kunt op de activiteitenpagina via het filter de agenda doorzoeken of zoek op de kaart een activiteit in de buurt!

Meer dan 200 organisaties openen deuren tijdens eerste nationale eHealthweek van 21 t/m 27 januari

Het ministerie van VWS en ECP | Platform voor de Informatiesamenleving organiseren samen met 220 partners uit heel Nederland voor het eerst de nationale eHealthweek van 21 t/m 27 januari. Veel Nederlanders weten niet wat eHealth precies inhoudt of voor hen kan betekenen. Terwijl digitale toepassingen de zorg voor patiënten kunnen verbeteren en preventie en het monitoren van gezondheid gemakkelijker maken. Tijdens de eHealthweek kunnen mensen zelf de mogelijkheden van eHealth ervaren. Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn trekken door Nederland om activiteiten te bezoeken.

Slimme technologie voor zorg in eigen omgeving

“Het gebruik van eHealth maakt ontzettend veel mogelijk”, aldus minister Schippers. “Vanuit het comfort van je eigen huiskamer de zorg ontvangen die je nodig hebt of langer zelfstandig wonen in een ‘slim huis.’ Tijdens de eHealthweek laten allerlei organisaties zien wat zij doen en kunnen om de zorg beter en voor de patiënt zelf vaak eenvoudiger te maken. Ik roep iedereen op dat deze week zelf te gaan ervaren.”

Francine (39) heeft een chronische aandoening aan haar immuunsysteem en weet uit ervaring wat eHealth voor patiënten kan betekenen. “Ik ben sinds een aantal jaren in behandeling bij vier artsen in drie verschillende ziekenhuizen en ik reis meerdere keren per maand naar deze verschillende ziekenhuizen. Een digitaal spreekuur zou mij enorm veel tijdwinst opleveren en stress verminderen. Ook moet ik bij bijna elk bezoek bloed prikken en regelmatig ontlasting inleveren. Dit kan veel efficiënter door deze maandelijkse onderzoeken op één locatie te laten plaatsvinden – bij het lab in mijn woonwijk – en de uitslagen digitaal te delen met alle specialisten.”

Van wachtkamer naar woonkamer

eHealth maakt het mogelijk dat de zorg zich kan verplaatsen van de wachtkamer naar de woonkamer. Denk hierbij aan slimme apps die helpen je conditie te verbeteren, beeldbellen met je huisarts of GPS-technologie die gebruikt wordt voor dementerenden waarmee zij veilig alleen naar buiten. “Al deze innovaties kunnen nu al worden gebruikt, maar veel Nederlanders kennen ze niet of weten niet wat het voor hen kan betekenen. Door mensen kennis te laten maken met eHealth hopen wij dat zij steeds meer innovatieve toepassingen gaan gebruiken of er om vragen bij hun zorgverlener”, aldus Arie van Bellen, directeur van ECP.

Meer dan 200 partners

Van zaterdag 21 t/m vrijdag 27 januari organiseren VWS en ECP samen met meer dan 200 organisaties in Nederland eHealth activiteiten. Van een eHealth Avenue in het AMC, ‘slimme huizen van de toekomst’ voor ouderen en dementerenden, een pop-up eHealthwinkel op Hoog Catharijne tot theatervoorstellingen en workshops. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op www.ehealthweek.net.

 Bron: MinVWS
Vorig artikelMannen hebben andere astma dan vrouwen
Volgend artikelNieuwe collegereeks biedt handvatten voor gezond en gelukkig oud worden
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.