Hockeyteam verblijdt kinderafdeling SXB met €2500,-

Array

Dankzij een sportief initiatief vanuit Mixed Hockey Club Coevorden wordt het verblijf van kinderen in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis comfortabeler. Hockeysters Xiamara Boxem en Daphne Steunenberg organiseerde in juli 2016 een 24-uurs marathon. De opbrengst, ruim €2500,- komt ten goede aan materiaal voor de kinderafdeling in Hardenberg. Op donderdagmiddag 19 januari 2017 overhandigden ze de gift, samen met de rest van het team, aan Medisch Pedagogen Erna Potgieter en Ilse Eijlerts.

Speelgoed, handpoppen en troostcadeautjes

Daphne en Xiamara kozen het ziekenhuis in Hardenberg als goed doel uit. Daarbij ging het met name om de kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Het ziekenhuis ontving niet zomaar een gift. De meiden gingen zelf op pad om geschikte cadeaus te kopen. “We wilden graag wat doen voor kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven, maar wel graag meedenken over wat er dan gekocht werd”. Van de opbrengst werden onder andere speelgoed, handpoppen en troostcadeautjes gekocht en werd er een nieuw scherm voor het computerhuisje op de kinderpolikliniek aangeschaft. Erna Potgieter: “We zijn het hele team erg dankbaar, we kunnen hier heel veel kinderen erg blij mee maken!”.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen