KWF financiert 2,25 miljoen euro voor infrastructuurproject voor biomedisch onderzoek

Array

Researchproject TraIT ontvangt van KWF Kankerbestrijding een bijdrage van 2,25 miljoen euro om te bouwen aan een geïntegreerde Nederlandse biomedische onderzoeksinfrastructuur. In het kankeronderzoek ontstaan steeds meer mogelijkheden om sneller tot verbeterde diagnostiek en behandelmethodes te komen dankzij grootschalig verzamelen, verwerken en bewaren van gegevens. Voor de opslag en verwerking van die vele onderzoeksgegevens is een efficiënte en geïntegreerde onderzoeksinfrastructuur essentieel. Met dit project wordt een belangrijke stap gezet in deze ontwikkeling.

TraIT, wat staat voor Translational Research IT project, heeft sinds 2011 een unieke online suite van software applicaties voor translationele onderzoekers ontwikkeld en beschikbaar gesteld. Inmiddels maken bijna 3000 gebruikers voor ruim 400 (inter-)nationale studies hier actief gebruik van. TraIT is hiermee een van de voortrekkers van een geïntegreerde Nederlandse infrastructuur voor gezondheidsonderzoek, bekend onder de naam Health-RI, waarin meerdere infrastructuurprogramma’s samen optrekken. Zo komen ze tot één geïntegreerde nationale infrastructuur voor personalised medicine, een behandeling op maat voor mensen met kanker.

Doelbesteding
Corine van Vliet, Manager Doelbesteding KWF Kankerbestrijding: “De KWF-bijdrage aan TraIT draagt bij aan de inrichting van Health-RI waardoor biomedisch onderzoek sneller én efficiënter resulteert in een betere diagnostiek en behandelingen op maat. Kankerpatiënten hebben baat bij de totstandkoming van één nationale onderzoeksinfrastructuur.”
Onderzoeksinfrastructuur is een belangrijk thema van de Nationale Wetenschapsagenda. Health-RI is geïnitieerd vanuit de Nederlandse takken van Europese infrastructuren BBMRI, ELIXIR, EATRIS en DTL, op uitnodiging van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW). In de aanloop naar Health-RI komen initiatieven samen als TraIT, Parelsnoer, DTL,  Lygature en Health-Holland. Ook partijen als PALGA en IKNL zijn betrokken.
Bron: KWF
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen