Werkbezoek Staatssecretaris van Rijn aan iZi-ervaarwoning

0
781

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) brengt op vrijdag 27 januari een werkbezoek aan de iZi-ervaarwoning in Den Haag. Hij gaat daar in gesprek met bewoners over het iZi-project en neemt een onderzoeksrapport  in ontvangst over de organisatie van zorg in de toekomst en de rol van technologie daarin.

iZi helpt inwoners van Den Haag veilig, gezond en zelfstandig thuis te blijven wonen. Samen met bewoners zoekt iZi naar technologische oplossingen die hun leven verrijken en die ze daadwerkelijk zullen gebruiken. De iZi-ervaarwoning is ingericht met deze innovaties en is dé plek waar (toekomstige) gebruikers de technologie kunnen uitproberen. Staatssecretaris van Rijn gaat in gesprek met bewoners.

De gemeente Den Haag heeft onderzoek laten doen onder Haagse organisaties op het gebied van zorg en welzijn, marktpartijen en overheid. Doel is om partijen meer te laten samenwerken bij de ondersteuning van de Haagse kwetsbare burger en om deze ook zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.

Bron:iZi