FNV: Belang van zorgbehoevenden moet altijd voorop

De FNV is groot voorstander van de initiatiefwet van het CDA, de PvdA en de SP om het definitief onmogelijk te maken voor zorgverzekeraars om winst uit te keren. Han Busker, lid van het Dagelijks Bestuur van de FNV zegt over dit wetsvoorstel: ‘Geld voor zorg moet terechtkomen waar dit het hardst nodig is; bij de zorg zelf. Het belang van de mensen die zorg nodig hebben moet altijd voorop staan en niet het belang van aandeelhouders of verzekeraars. Dit wetsvoorstel afwijzen geeft een verkeerd signaal af.’ De Tweede Kamer buigt zich morgen, donderdag 26 januari, over dit voorstel.

De Zorgverzekeringswet is nu ruim tien jaar van kracht. De marktwerking in deze sector is te ver doorgeschoten. Andere belangen dan die van de zorggebruikers en zorgverleners, spelen veel te vaak een te grote rol met alle gevolgen van dien. Dit wordt er niet beter op als de belangen van aandeelhouders van invloed worden op de beslissingen van zorgverzekeraars.

Geld voor zorg naar zorg

Busker vervolgt: ‘Waar zorgverzekeraars geld overhouden, moet dat via de premiestelling terugvloeien naar de verzekerden. Zo gaat dit al tien jaar. Vrijwel alle zorgverzekeraars hebben momenteel een rechtsvorm die het uitkeren van winst onmogelijk maakt. Dit wetsvoorstel moet dit definitief vastleggen, zodat geen partij er meer onderuit kan, want nogmaals; geld voor zorg moet naar zorg en nergens anders heen!’

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen