GHZ ontvangt opnieuw keurmerk “goed geregeld” voor vrijwilligerswerk

Array

Op dinsdag 31 januari kreeg het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) opnieuw het keurmerk ‘Goed Geregeld’ voor de organisatie van vrijwilligerswerk. Het GHZ is één van de drie ziekenhuizen in Nederland die deze onderscheiding krijgt.

Mevrouw Jaggan-Binda, afdelingshoofd Werk en Participatie van de gemeente Gouda, reikte deze onderscheiding uit: “Het Groene Hart Ziekenhuis heeft hart voor haar vrijwilligers. Ze worden gewaardeerd en serieus genomen. Niet voor niets heeft het ziekenhuis voor de tweede keer op rij het keurmerk GOED GEREGELD behaald.” Het keurmerk is toegekend door de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk in het ziekenhuis

In het GHZ zijn ruim 150 vrijwilligers in verschillende functies aan het werk om patiënten en bezoekers op verschillende manieren extra aandacht te geven. Dit doen ze door bijvoorbeeld een praatje te maken of een handmassage te geven. “Met hun inzet en betrokkenheid zijn niet alleen patiënten blij, maar ook wij. Wij doen er alles aan om hen te ondersteunen zodat zij zich kunnen focussen op onze patiënten en bezoekers. We zijn trots op deze erkenning!” vertelt Reshma Jagroep, coördinator vrijwilligerswerk.

Bron: GHZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen