4 februari Wereld Kankerdag

Array

Ieder jaar op 4 februari is het Wereld Kanker Dag, een dag waarop mensen over de hele wereld stilstaan bij kanker.

Het aantal mensen dat kanker krijgt neemt nog altijd toe. Kanker is de grootste uitdaging waar de volksgezondheid wereldwijd mee wordt geconfronteerd. Op Wereld Kanker Dag slaan verschillende organisaties in binnen- en buitenland de handen ineen en brengen tot uitdrukking dat alleen door samen te werken we het verschil kunnen maken.

Ook MedicalFacts.nl vraagt op Wereld Kanker Dag extra aandacht voor het kanker

Wereld Kanker Dag is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag over kanker. Deze dag is gericht op het vergroten van het bewustzijn rondom kanker en met de verkiezingen die aanstaande zijn, te vragen te stemmen voor politieke partijen die personalised medicine een warm hart toedragen. En die politieke keuzen willen maken om behandeling op maat te stimuleren.  Maar ook  het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen.

De Union for International Cancer Control (UICC) is het grootste netwerk gericht op kankerbestrijding met meer dan 800 aangesloten organisaties uit 155 landen. Voor meer informatie over de internationale campagne van de UICC bezoek www.worldcancerday.orgSamen is beter

Ook in Nederland bundelen vele organisaties, waaronder het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, op Wereld Kanker Dag hun krachten om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en te stimuleren dat mensen met kanker en hun naasten de weg naar passende zorg en ondersteuning goed weten te vinden.

De deelnemende en samenwerkende organisaties zijn KWF Kankerbestrijding, IPSO, Leven met Kanker, Integraal Kanker Centrum Nederland, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Radboud UMC, VUmc Cancer Center, Stichting pijn bij kanker, Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie, Kanker Onderzoeksfonds Limburg, Care for Cancer, Kanker in Beeld, V&VN en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Er worden tientallen speciale activiteiten georganiseerd die allemaal eenvoudig te vinden zijn op de speciale website www.wereldkankerdag.nl

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen