Ziekenhuis Gelderse Vallei selecteert Triple P voor volledige vernieuwing communicatie-omgeving

Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) heeft Triple P geselecteerd voor het vernieuwen, beheren en onderhouden van zijn communicatie-omgeving. De opdracht heeft een waarde van circa € 1 miljoen en een minimale looptijd van vijf jaar. Triple P is na een zorgvuldige marktselectie uit meerdere aanbieders gekozen.

ZGV in Ede is een modern ziekenhuis in een verzorgingsgebied van ruim 260.000 inwoners. ZGV heeft kwalitatieve patiëntenzorg hoog in het vaandel staan. Het functioneren van de 168 medisch specialisten, ruim 2.600 medewerkers en 400 vrijwilligers is daarom sterk afhankelijk van een goed werkende communicatie-oplossing.

“Als ZGV vinden wij kwaliteit en betrouwbaarheid het allerbelangrijkste. Wij moeten binnen onze organisatie blindelings op het communicatiesysteem kunnen vertrouwen. Downtime is absoluut uitgesloten”, zegt John van Giessen, directeur Informatisering & Automatisering van ZGV. “Daarnaast moet het systeem gebruikersvriendelijk zijn, voldoen aan de hoogste hedendaagse eisen en moet het eenvoudig kunnen meegroeien met toekomstige ontwikkelingen. Wij hebben Triple P daarom niet alleen geselecteerd vanwege de aangeboden state-of-the-art oplossing, maar ook om de kwaliteit van haar dienstverlening, die wij al jarenlang in de praktijk ondervinden.”

Triple P is al vanaf 2000 de Trusted Partner van ZGV op het gebied van het vaste en draadloze netwerk. Met de toevoeging van Unified Communications ontstaat er nu één geïntegreerd geheel voor de totale communicatie-omgeving.

“Wij zijn er bijzonder trots op dat ZGV zijn keuze voornamelijk heeft laten bepalen door de kwaliteit van onze oplossing en onze dienstverlening”, zegt Fezi Khaleghi Yazdi, CEO van Triple P. “Bij onze ontwerpen spelen naast degelijkheid en duurzaamheid ook toekomstvastheid en veiligheid een belangrijke rol. Daarbij hoort ook de zorgvuldige keuze van onze leverancier Mitel, de enige fabrikant die in alle vijf relevante Magic Quadrants van Gartner prominent aanwezig is.”

Het communicatieplatform zal ook toekomstige ziekenhuisprocessen faciliteren. Voorbeelden daarvan zijn de toenemende behoefte aan beeldcommunicatie tussen arts en patiënt en tussen artsen onderling, zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Vaste IP- en draadloze wifi-toestellen

Triple P is na een zorgvuldig selectieproces naar voren gekomen als de partij die als beste kwalitatief aansloot bij de eisen en wensen van ZGV op basis van een ideale prijs-performance-verhouding. De aangeboden oplossing is geschikt voor circa 2.700 gebruikers en bestaat uit vaste IP- en draadloze wifi-toestellen met zorgalarmering en persoonsbeveiliging.

Als onderdeel van de oplossing wordt ook een aantal koppelingen gerealiseerd: integratie met het verpleeg-oproepsysteem, koppelingen met patiëntentelefonie, persoonsbeveiliging op basis van locatie-bepaling en een ESPA-koppeling met de brandmeldinstallatie.

Voice-over-WiFi en UCC

“ZGV is nu in staat om zijn interne processen en communicatie verder te verbeteren door de implementatie van Voice-over-WiFi en UCC. Mitel biedt de mobiliteits- en samenwerkingsoplossingen die ze nodig hebben voor hun dagelijkse taak om patiënten beter te helpen. Mitel heeft een sterke positionering in het zorgsegment en ZGV is een perfect voorbeeld van wat we kunnen bieden om te voorzien in de behoeften van deze markt”, zegt Peter Schmidt, Country Manager van Mitel Nederland.

Vincent te Koppele, Hoofd ICT van ZGV, kijkt uit naar de samenwerking met Triple P: “Voor ons is partnership bij dit langlopende traject van groot belang. Daar hebben we tijdens de voorbereidende gesprekken dan ook intensief met elkaar over gesproken. Wij hebben er veel vertrouwen in dat we dit project gezamenlijk tot een succes kunnen maken.”

Bron: ZGV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen